Uslu'dan Dodurga Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Uslu'dan Dodurga Ziyareti

Uslu\'dan Dodurga Ziyareti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, milleti ve ülkeyi sevmekten, çalışmaktan, iyiyi, doğruyu, güzeli yakalamaktan başka bir amaç ve heveslerinin olmadığını belirterek, “O nedenle de biz bu seçime Allah’ın izniyle başı dik gireceğiz ve bu seçimden, bu referandumdan başımız dik olarak çıkacağız. Onun için diyoruz ki; “yine AK Parti, yeniden AK Parti, inadına AK Parti” dedi.

24.03.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, milleti ve ülkeyi sevmekten, çalışmaktan, iyiyi, doğruyu, güzeli yakalamaktan başka bir amaç ve heveslerinin olmadığını belirterek, "O nedenle de biz bu seçime Allah'ın izniyle başı dik gireceğiz ve bu seçimden, bu referandumdan başımız dik olarak çıkacağız. Onun için diyoruz ki; "yine AK Parti, yeniden AK Parti, inadına AK Parti" dedi.

30 Mart seçimlerine sayılı günler kala Dodurga ilçesini ziyaret eden AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, halka hitap etti. Burada Dodurga Belediye Başkan adayı Bekir Kılıç'a destek isteyen milletviekili Uslu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

30 Mart'ta sandığın milletin önüne geleceğini dile getiren Uslu, sandıklar açıldıktan sonra kazananın Dodurga olması gerektiğini belirterek, "Öyle bakmalıyız olaya. Yani kimin kazandığı kimin kaybettiğinden çok Dodurga kazanmalıdır, Dodurga halkı kazanmalıdır, Dodurga'nın geleceği kazanmalıdır, Dodurga'nın çocukları kazanmalıdır, olaya böyle bakmak lazım. ve yine 31 Mart pazartesi günü hepimiz yine aynı kentte yaşıyor, aynı sokaktan geçiyor, aynı camii 'de namaz kılıyor olarak birbirimizin yüzüne bakacağız, aynı kahvede oturup çay içerek birbirimizin yüzüne bakacağız, birbirimizle selamlaşacağız onun içinde yarın birbirimiz hakkında konuşurken yüz yüze bakamayacağımız lafları söylememek lazım. Hz. Ali Buyuruyor ki; "söz boğazından çıkıncaya kadar senin esirindir, çıktıktan sonra sen onun esiri olursun". Onun için söylediğimiz her sözün arkasında durabilmeliyiz, söylediğimiz her sözün yeniden bize dönebileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Olabildiğince birbirimize özenli davranmalıyız. Yine Hz Ali'ye ait güzel bir söz; " İnsanlar ya dinde kardeş, ya hilkatte eş" diyor. Bizler aynı partiden olmayabiliriz ama aynı bölgede, aynı coğrafyada, aynı toprakta, aynı havada, aynı sudan birlikte içmiş, solumuş, yemiş doymuş insanlar olarak birbirimizle olan hukukumuz, geçmiş hukukumuz, gelecekteki oluşacak hukukumuzu dikkate alarak kardeşçe davranmaya ve birbirimizin yüzüne bakacak şekilde konuşmaya mecburuz. Burada ki bizim ortak paydamız Dodurga'dır. Seçimler gelir geçer ama kazanan Dodurga olmalıdır ve buna özen göstermeliyiz" diye konuştu.

Twitter'e erişim engeli konusunda açıklama da bulunan Uslu, "Son zamanlarda size, "Twitter yasaklandı"diyorlar değil mi? Gerçi sizin bir çoğunuzun twitter kullandığına ihtimal vermiyorum ama twitter kullanmak ayıpta değil. Bende kullanıyorum, facebook'ta kullanıyorum. İletişim imkanlarından yararlanıyorum. Bakın Türkiye'de 13 milyon twitter kullanıcısı, 20 milyona yakın facebook kullanıcısı var bizim iktidarımız sayesinde, 30-35 milyon internet abonesi var. ve okullara tablet bilgisayarlardan şu ana kadar 60 bin tane dağıttık. Bunu 600 bine çıkaracağız. bunun ihalesini de yaptık. Biz bilgisayara karşı değiliz, internete karşı değiliz, neye karşıyız? Biz bilgi kirliliğine karşıyız, kafaların karıştırılmasına, akılların ve vicdanların tutsak alınmasına, devlet aleyhine kullanılmasına karşıyız. Ellerine gelen her fırsatı Ak Parti ve genel başkanımız aleyhine kullananlar varya, aslında bunların büyük bir çoğunluğu siyasi fırsatçılık yapıyorlar" diye konuştu.

Twitter'in yasaklanmadığını sadece erişiminin engellendiğini dile getiren Uslu, twitterin ticari bir şirket olduğuna işaret etti. Bu şirketin Türkiye'ye kafa tutan, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymayan, Türkiye'de ofis açmayan, Türkiye'de vergi vermeyen ama abonelerinden para toplayan ve para kazanan bir şirket olduğunu kaydeden Uslu, "Kardeşim, "Türkiye'nin yasalarına uy, Türkiye'nin egemenlik hakkını tanı, hukuk tanımazlık yapma, vergini de ver" demek ayıpsa, yanlışsa biz bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Şimdi ne oldu biliyor musunuz, içimizdeki twitterciler var ya, işte onlar Türkiye'den yana değil, twitter şirketinden yana tavır aldılar. Onlar diyorlar ki; "yasaklıyorsunuz", oradan bir siyasi pozisyon üretiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kimse'nin hukuktan muaf olmadığını, herkesin Türkiye Cumhuriyeti gibi egemen bir devletin kurallarına uymak, hukuka saygılı davranmak zorunda olduğunu anlatan Uslu, "Çocuk istismarı oluyor, twitter hesap vermiyor. Twitter'da yalan haber oluyor, iftiralar oluyor, twitter hesap vermiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi devlet masaya yumruğunu vurdu. ve gücünü ortaya koydu" dedi.

Konuşmaların ardından Uslu ve Kılıç, ilçede esnaf ziyaretleri yaptı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uslu'dan Dodurga Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement