Belediyeden IŞİD'ten Kaçanlara ,300 Bin TL'lik Yardım - Son Dakika
Güncel

Belediyeden IŞİD'ten Kaçanlara ,300 Bin TL'lik Yardım

Belediyeden IŞİD\'ten Kaçanlara ,300 Bin TL\'lik Yardım

Van Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, IŞİD saldırılarından kaçan Ezidiler'e 300 bin lira yardım yapılması kararlaştırıldı.

10.09.2014 17:30  Güncelleme: 09:03

Van Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, IŞİD saldırılarından kaçan Ezidiler'e 300 bin lira yardım yapılması kararlaştırıldı. Taplantıda HES yapımına onay verilmemesi benimsendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin eylül ayı toplantısı TSO Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, DBP'li ve AK partili meclis üyeleri katıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay başkanlığındaki toplantıda IŞİD kınanırken, Başkale İlçesi'nde yapılması düşünülen HES'e de onay verilmemesi ve IŞİD'den kaçıp Şırnak'a sığınan Ezidiler'e yardım edilmesi kararı alındı.

DBP'li Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, HES'leri 'Ölüm' olarak nitelendirirken bu ölümün ortağı ve paydası olmayacaklarını söyledi. Buna izin vermeyeceklerini belirten Başkan Güler, şöyle dedi:

"Partimizin politikası gereği çevrede oluşturduğu tahribattan dolayı biz ilkesel olarak HES'lere karşıyız. Başkale coğrafyasında Başkale halkı asla böyle bir şey kabul etmeyecektir. Nereden izin alırlarsa alsınlar biz buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü HES'ler ölümdür ve bizde bu ölümlerin ne ortağı ne paydası olmayacağız."

Başkan Güler'e bu konuda meclis üyelerinden de destek geldi.

IŞİD'E KINAMA

Büyükşehir Meclis Başkavekili DBP'li Cahit Bozbay da, IŞİD'ten kaçanlara yardım edilmesi gerektiğini söyledi. IŞİD'in yaptıklarını vahşet olarak nitelendiren ve bunu kınadıklarını belirten Bozbay, şöyle dedi:

"Şengal'den gelen Ezidi, Türkmen, Asuri, Süryani, Kürt bütün halklar şu anda çeşitli illerimize sığınmış durumda. Bunlar özellikle Şırnak, Mardin Batman ve Diyarbakır illerinde barınmaktadırlar. Buralara ayni ve nakdi yardım yapılmasının değerlendirilmesini istiyoruz. Bu bir soykırımdır. İnsanlık dışı bir durum söz konusudur. Biz de Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi adına bu vahşeti kınadığımızı belirtmek istiyoruz. IŞİD'in bu terörünü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz."

Konuşmaların ardından DBP ve Ak partili meclis üyelerinin ortak oylarıyla IŞİD'ten kaçarak Türkiye'ye sığınanlar için 300 bin TL yardım yapılması kararı alındı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden IŞİD'ten Kaçanlara ,300 Bin TL'lik Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement