Van, Hakkari ve Bitlis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Van, Hakkari ve Bitlis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Van, Hakkari ve Bitlis\'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

ZAFER Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Van, Hakkari ve Bitlis'te de törenlerle kutlandı.

30.08.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Van, Hakkari ve Bitlis'te de törenlerle kutlandı.

Van Valiliği tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili DBP'li Handan Karakoyun, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.Törenin yapılacağı Valilik önünde güvenlik önlemleri alındı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve öneminİ belirten konuşmaların ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Çetin valilik makamına geçerek kutlamaları kabul etti.

Hakkari'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin düzenlediği valilik önünden geçen Konak Caddesi'nin her iki tarafına polis güvenlik önlemi alındı.Törenin yapıldığı caddeden geçenler da üst aramasından geçirildi. Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı, AK Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı. Törene Hakkari Belediye Başkanı katılmazken, tören alınana getirilen belediye çelengi zabıta ekipleri tarafından götürüldü. Törenin ardından Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Bitlis'te de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer,  Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın kutlama mesajları okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma 100'üncü Yıl Ortaokulu Müdür Yardımcısı Selami Öncü tarafından yapıldı. Ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Programın ardından, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, makamında kutlamaları kabul etti.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van, Hakkari ve Bitlis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement