Van'ın 2023 Stratejik Eylem Planı Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Van'ın 2023 Stratejik Eylem Planı Açıklandı

Van\'ın 2023 Stratejik Eylem Planı Açıklandı

Vali Doğan: "Henüz iç barışımızı gerçekleştiremedik, bu uğurda gayret gösteriyoruz" AK Parti Van Milletvekili Kayatürk: "Van, gölüyle, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle bölgenin cazibe merkezi olmalı"

19.01.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, "Henüz iç barışımızı gerçekleştiremedik, bu uğurda gayret gösteriyoruz" dedi.

Van Valiliği öncülüğünde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Vezir Consulting işbirliğiyle yürütülen "Van İli Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı" tamamlandı.

Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Doğan, bir yıllık bir çalışmanın sonuçlandığını belirterek, eylem planıyla çok ilginç sonuçların ortaya çıktığını söyledi.

Her yeni yılın yeni bir başlangıç olduğunu ve 2015 yılında Van'da yeni bir atmosfer oluşturmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde Van doğru yerde kendini konuşlandırmalıdır. Bu yeni dönemin parametreleri var. Bunlar daha yüksek standartta demokrasi, evrensel düzeyde hukuk ve iyi işleyen ekonomik altyapı. Biz bu üç önemli değeri hızlı şekilde inşa edebilirsek 2023 hedefi dediğimiz 500 milyar dolar ihracat hedefi, sözünü ettiğimiz değerlerle birlikte yaşanan bir ülke yaratmış olacağız. Sadece üretilen maddi değerlerin aslında bir ülkeyi gelişmiş ülkeler kategorisine sokmakta yeterli olmadığını biliyoruz, aynı zamanda demokrasiyi yükseltmemiz, hukuku da üstün kılacak mekanizmaları üretmemiz lazım."

Doğan, eylem planıyla varılacak sonucun sadece ekonomik değerler olmadığını, sosyal hedeflerin de tarif edileceğini bildirerek, bunun aksi bir durumun kabul edilemeyeceğini, bu nedenle toplantıdaki tüm konuşmacıların çözüm sürecine vurgu yaptığını dile getirdi.

Ekonominin konuşulabilmesi için ortak bir dilin üretilmesi gerektiğini ancak kentte bu özelliğe sahip olamadıklarını anlatan Doğan, kentin ekonomisiyle ilgili konularda siyasi aktörlerin, ekonomistlerin ve bürokrasinin farklı değerler ortaya koyduğunu ifade etti.

Uzun süren çalışmanın ardından bu farklı değerleri konsolide edecek bir çalışmaya ulaştıklarını kaydeden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim iyimser olmak için ciddi nedenlerimiz var. Türkiye kendini yeniden keşfediyor ve bununla birlikte Van da kendini keşfediyor. Önümüzde dış ticaret açısından iki önemli bölgenin anahtarı konumunda olan bir il var. İran ve Irak'ı etkileyecek bir iliz. Önümüzde bizi düşünceli kılan bir gerçeklik var. Henüz iç barışımızı gerçekleştiremedik, bu uğurda gayret gösteriyoruz. Burada arkadaşlarımızın gelecek 10 yılı nasıl yaşamak istediklerini hayal etmesini istiyorum. Kavgalarla mı, yoksa iç barışını gerçekleştirmiş bir Van mı oluşturacağız. Bu çalışmamızda ciddi sonuçlar ortaya çıktı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Toplantıya katılan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise dünyanın birçok yerinde Van'da bulunan değerlerin yarısına bile sahip olamayan kentlerin milyonlarca turist ağırladığına dikkati çekerek, "Van, gölüyle, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle bölgenin cazibe merkezi olmalı. 2023 yılı için Van'ın ihracat hedefi 1 milyar dolar olarak belirlenmiş. Ben bu rakamı çok az buluyorum. 2023'e kadar yürütülecek olan projelerle birlikte bu rakamın çok üstüne çıkılacağına tüm yüreğimle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yaşar Bülbül'ün "Van İli Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı" hakkında sunum yaptığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Toplantıya Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, vali yardımcıları, kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'ın 2023 Stratejik Eylem Planı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement