BDP Öncülüğündeki Kalabalık, Karayolunu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
Güncel

BDP Öncülüğündeki Kalabalık, Karayolunu Trafiğe Kapattı

BDP Öncülüğündeki Kalabalık, Karayolunu Trafiğe Kapattı

BDP öncülüğünde toplanan kalabalık, protesto amacıyla Habur Kapısı'na doğru yürüdü, karayolunu çift şerit trafiğe kapattı.

20.04.2014 17:59  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde toplanan kalabalık Suriye ve Irak sınırı arasında kazılan hendeği protesto etmek için Başverimli beldesinden Habur Kapısı'na doğru yürüyerek karayolunu çift şerit trafiğe kapattı.



HENDEK PROTESTOSU

Suriye ile Irak sınır hattında KDP tarafından kazılmaya devam edilen hendek Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde toplanan BDP'liler tarafından protesto edildi. Protestoya HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak BDP il ve ilçe eş başkanları, BDP PM üyeleri, Barış Anneleri Meclis, DÖKH aktivistleri, MEYA-DER, KURDİ-DER ve Şırnak il ve ilçelerinden gelen partililer katıldı. Yürüyüşe geçenler tarihi ipek yolunu çift yönlü kapattı. Yürüyüş yapan kalabalık jandarma ve polis ekipleri tarafından engellendi.



YAKLAŞIK 5 KM'LİK YÜRÜYÜŞ

Yürüyüşleri engellenen kalabalık adına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Silopi ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem ile görüştü. HDP'li Sarılyıldız Şırnak Valisi Hasan İpek ile yaptığı görüşme sonrası grubun Habur Sınır Kapısı'na yakın bir mesafeye kadar yürüyüş gerçekleştirilmesine izin verildiğini duyurdu. Kalabalık yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Habur Sınır Kapısı yakınındaki Haç Konaklama Tank Taburu önünde basın açıklaması yaptı. Kalabalığa seslenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Suriye ile Irak arasında kazılan hendeklere sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık 5 dakikalık oturma eylemine geçti. Oturma eyleminin ardından kalabalık sessizce dağıldı.


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP Öncülüğündeki Kalabalık, Karayolunu Trafiğe Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement