Yabancı Turistlerden "Türkiye'ye Gelin" Çağrısı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yabancı Turistlerden "Türkiye'ye Gelin" Çağrısı

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Antalya ve Muğla'daki yabancı turistler, kendilerini güvende hissettiklerini belirterek, herkesi Türkiye'de tatil yapmaya çağırdı.

29.06.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Antalya ve Muğla'daki yabancı turistler, kendilerini güvende hissettiklerini belirterek, herkesi Türkiye'de tatil yapmaya çağırdı.

İngiltere'den bir hafta önce tatile gelen Gloria Thrippleton, Bodrum'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul'daki terör saldırısını duyduğunu bildiren Thrippleton, "Türkiye'yi çok seviyorum. İlk defa Türkiye'ye geldim. İnsanları çok hoş. Yaşanan terör saldırıları çok kötü." dedi.

İngiliz Carl Stirk de terör olayları ve bu tür sıkıntıların dünyanın birçok bölgesinde görüldüğüne dikkati çekti.

Bu saldırıların Türkiye'ye gelmelerini etkilemeyeceğini anlatan Stirk, "Yaşanan bu olay beni çok korkutmadı. Türkiye'de tatil yapmayı seviyorum. Türkiye'ye geçen yıl iki kez, bu yıl da bir kez geldim. İnsanlar medyadan çok fazla şey okuyor. İnsanlar özgür olmalı ve hayatın tadını çıkarmalı. Burada kendimi güvende hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Norveçli Vivi Eriksen, Türkiye'ye 30'dan fazla kez geldiğini kaydetti.

İstanbul'daki terör saldırısına çok üzüldüğünü belirten Eriksen, şöyle konuştu:

"Yaşanan olayı akşam arkadaşlarım Norveç'ten arayarak bildirdi. Onlar olayın nerede olduğunu bilmedikleri için biraz korkmuş. Ben Bodrum ve Türkiye'yi seviyorum. Kendimi burada güvende hissediyorum. Biz bu olayları düşünmemeye, rahatlamaya çalışıyoruz. Ama bu olaylara rağmen yine geleceğiz. Bence Türkiye çok güvenli ve güzel ülke."

Tatilcilerden Björn Eriksen, Türkiye ve Muğla'nın "cennetten bir köşe" olduğunu vurgulayarak, "Burada kendimi güvende hissediyorum. Küçük yerlerde daha rahat ediyoruz. Terör çok kötü bir şey. Onlar insanları öldürmek için her şeyi yapıyor." dedi.

- "Herkesin Türkiye'ye gelmesi lazım"

Türkiye'ye yılda 3 kez tatile geldiklerini bildiren Hollandalı Anja Vink ve Ronaldus Tuasela, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu, eylülde yine geleceklerini söyledi.

Terör olaylarının dünyanın her yerinde yaşandığını ve bunun korku haline getirilmemesi gerektiğini anlatan Tuasela, "Terörizmden korkarsanız o zaman sadece evinizde oturun. Çünkü terör sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde var. Biz korkmuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin güvenlik açısından üzerine düşeni yaptığını gördüklerini ifade eden Tuasela, "Marmaris çok güvenli bir yer. Dalaman'dan gelene kadar güvenlik önlemlerini gördük. Çok harika bir şehir burası. Terörden nefret ediyoruz. Türkiye, tatil yapılacak en güzel yerlerden birisi. Herkesin buraya gelmesi lazım." görüşünü paylaştı.

"Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız"

Hollandalı Richeller Van Krevel, Türkiye'nin yaşadığı terör saldırısından çok büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

Türk insanının yanında olduklarına işaret eden Krevel, "Marmaris'e tatile geldik ve burası güvenli, korkulacak bir şey yok. Terörü lanetliyoruz. Marmaris'te güvenlik tedbirleri alınmış, herkese tavsiye ediyoruz." dedi.

Belçikalı de Laet Unique ve Peters Frans de terörü lanetledi. Frans, "8 yıldır Marmaris'e geliyoruz. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Herkese tavsiye ediyorum. İstanbul'daki olaya çok üzüldük. Bu olaylar artık dünyanın her yerinde oluyor. Biz terör karşısında Türkiye'nin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu eylemleri yapanlar amaçlarına ulaşamayacak"

Tatil için 11 yıldır Türkiye'yi, 6 senedir de Fethiye'yi tercih eden İngiliz Andrea-Mark Kirven çifti, terör eylemleriyle, turistlerin gelmesinin engellenmeye çalışıldığını düşündüklerini söyledi.

Yaşanan olayların kendilerini ve arkadaşlarını Türkiye'ye gelmekten alıkoyamayacağını dile getiren Mark Kirven, şunları kaydetti:

"Türkiye çok büyük bir ülke. Biz de tatilimizi geçirmek için Fethiye'ye geliyoruz. Bizim gibi daha önce de tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelen turistler, bu konulardan rahatsız olmuyor, endişe duymuyor. Daha önce hiç Türkiye'ye gelmeyenler bize 'Niye gidiyorsunuz?' diye sorduğunda, 'Gittiğimiz yerler çok güvenli. Gelmemizi engelleyecek bir olay söz konusu değil' cevabını veriyoruz. Bu eylemleri yapanlar amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye'ye gelmeyenler burada neler kaçırdıklarının farkında değil. Burası çok güzel ve güvenli bir yer. Türkiye'ye gelin."

"Güvenlik tedbirlerimiz her zaman en üst seviyede"

Öte yandan, terör saldırısının ardından Dalaman'dan İstanbul'a gidecek 3 uçağın kalkış yapmadığı belirtildi. İki uçakta bulunan 223 yolcudan 97'si ilçedeki otellere yerleştirilirken,126 yolcu ise evlerine bırakıldı. Diğer uçağın 101 yolcusu ise yetkililer tarafından bilgilendirilerek, havalimanına getirilmedi.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanında tedbirlerin en üst düzeyde alındığını ifade etti.

Güvenlikle ilgili yetkililerle toplantı da gerçekleştirdiklerini anlatan Şimşek, "Olayla ilgili değil. Bizim güvenlik tedbirlerimiz her zaman en üst seviyede. Havalimanımızda akşam da saldırı sonrası yolcularımız mağdur olmayacak şekilde gerekli çalışma yapıldı." dedi.

Antalya dış hatlar yolcu terminalinde yoğunluk

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Antalya'ya gelen yabancı turistler de bu gibi olayların kendilerini korkutmadığını ve tatillerini sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Saldırının ardından Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya'da havalimanındaki güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Antalya Havalimanı'na giren araçlarda arama yapıldı, şüpheli görülen kişilerin kimlik kontrolleri gerçekleştirildi.

Havalimanı dış hatlar gelen yolcu terminalinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Rehberler tarafından karşılanan turistler, tur otobüslerine binerek tatillerini geçirecekleri otellere gitti.

Havalimanı çıkışında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan bazı turistler, İstanbul'daki saldırıdan haberdar olduklarını ancak buna rağmen Türkiye tatillerine devam etmek istediklerini söyledi.

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmenin çok güzel olacağını belirten turistler, özellikle iklimi nedeniyle Antalya'yı tercih ettiklerini anlattı.

Antalya Havalimanı yetkilileri, herhangi olumsuzluk yaşanmadığını ve seferlerin düzenli sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yabancı Turistlerden 'Türkiye'ye Gelin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement