Yapı Kredi ile Tegv Geleceğin Renkli Kalemleri'ni Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi ile Tegv Geleceğin Renkli Kalemleri'ni Yetiştirmeye Devam Ediyor

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), "Okuyorum Oynuyorum" programı kapsamında yürüttüğü "Renkli Kalemler" ile geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam ediyor.

05.11.2014 14:40

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), "Okuyorum Oynuyorum" programı kapsamında yürüttüğü "Renkli Kalemler" ile geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam ediyor.

Yapı Kredi açıklamasına göre, Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile TEGV etkinlik noktalarında 8 yıldır sürdürülen "Okuyorum Oynuyorum" eğitim programı kapsamında Şubat 2014'te hayata geçirilen "Renkli Kalemler" projesi için yeni dönem heyecanı başladı.

Şubat-Mayıs 2014 döneminde TEGV'in Samsun, Van ve İstanbul'daki eğitim parklarında ilk sayısı çıkarılan Renkli Kalemler Gazetesi, yeni dönemde İzmir, Ankara ve Gaziantep'te hazırlanacak.

Açıklamaya göre, çocukların analitik düşünme yetilerini daha üst noktaya taşımayı, medyanın değerli isimlerinin koçluğunda kalemlerini geliştirmeyi ve onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen projenin 2. dönem çalışmaları toplam 12 hafta sürecek.

Mizanpajından, fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar çocukların üretimi olan Renkli Kalemler gazetesi, TEGV gönüllülerinin liderliğinde ve danışman gazetecilerin desteğiyle ilerliyor. Renkli Kalemler Gazetesi'nin yeni döneminde katkıda bulunacak gazeteciler ise; Beyza Özel, Ferruh Altun, Gila Benmayor, Günseli Özen Ocakoğlu, Hakan Güldağ, Jale Özgentürk, Özlem Yüzak ve Nermin Bezmen olacak.

Renkli Kalemler Gazetesi ile çocuklar bir gazetenin yaratım sürecine dahil oluyor ve kendi belirledikleri haberleri yine kendi bakış açılarıyla kaleme alarak gazete sayfasına taşıyorlar.  Bu süreçte çocuklara temel gazetecilik dersleri verilirken, gazetecilik etiğinin ne olması gerektiği öğretiliyor. Medya okuryazarlığı konusunda bilinçlenecek gençler, nitelikli gazeteciliğin "alfabesi"ni öğreniyor.

Proje, yeni eğitim döneminde İzmir, Ankara ve Gaziantep'teki eğitim parklarında uygulanacak. TEGV'in  İzmir Çiğli Eğitim Parkı, Ankara'da Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı ve Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'nda usta kalemlerin koçluğunda hazırlanacak Renkli Kalemler Gazetesi ile çocuklar, yine kendi gözlerinden şehirlerini anlatacak. Her üç parkta da hazırlanan gazeteler ocak ayında  basılarak, kamuoyuyla paylaşılacak.

Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje, önümüzdeki yıl Türkiye'nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parkları'nda çocuklarla buluşmaya devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi ile Tegv Geleceğin Renkli Kalemleri'ni Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement