Yaralı 25 Filistinli Gazze'den Türkiye'ye Getiriliyor - Son Dakika
Güncel

Yaralı 25 Filistinli Gazze'den Türkiye'ye Getiriliyor

Yaralı 25 Filistinli Gazze\'den Türkiye\'ye Getiriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze’ye yönelik saldırılarda patlayıcılarla yaralanan 6’sı çocuk 25 Filistinlinin, 24 refakatçiyle birlikte tedavileri için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.

18.09.2014 15:37

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze'ye yönelik saldırılarda patlayıcılarla yaralanan 6'sı çocuk 25 Filistinlinin, 24 refakatçiyle birlikte tedavileri için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaralıları, AFAD'ın Türkiye ile Gazze arasında insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridorundan getirmek üzere havalanan C -130 tipi uçak, tedavileri Türkiye'de tamamlanan 31 Filistinli ve refakatçisini de Gazze'ye ulaştırılıyor" denildi.

Gazze halkının maruz bırakıldığı saldırılarda yaralanan Filistinlilerin, Türkiye'den sağlık ekiplerinin yaptığı triyaj ve kimliklendirme çalışmaları sonrası tedavi için tahliye ve transfer operasyonlarıyla AFAD koordinasyonunda Türkiye'ye getirildiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Tedavileri ülkemizde tamamlanan 31 Filistinliyi de evine ulaştıracak olan uçak saat 11.00 sularında Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptı. C-130 tipi uçak, tahliye operasyonuyla Gazze'deki Erez sınır kapısından geçirilen 25 yaralı ve refakatçisini bugün İzmir'e getirecek. AFAD, tedavilerine İzmir'deki hastanelerde devam edilecek olan Filistinlilerin sayısının uçağın indiği ülkede karşılaşılan zorluklar nedeniyle değişiklik gösterebileceğini öngörüyor."

Gazze'ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinlinin tedavilerine Türkiye'de devam ettirilmesi için daha önce AFAD'ın, Gazze'ye bir insani yardım hava koridoru açmış ve yardımlar ile transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kurduğu hatırlatılarak, "Bugüne kadar Gazze'den 81 yaralı ve 70 refakatçisi AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın gayretleriyle sürdürülen insani operasyonla Türkiye'ye getirildi. Tahliye ve transfer operasyonu sürdürülen 25 yaralı ile 24 refakatçisi; İzmir'deki Tepecik, Bozyaka ve Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Alsancak Devlet Hastanesi'nde yapılacak tedavilerinin ardından Filistin'e dönecekler" ifadesi kullanıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı 25 Filistinli Gazze'den Türkiye'ye Getiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement