Yargıtay ve Danıştay Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli'yi Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Yargıtay ve Danıştay Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli'yi Makamında Ziyaret Etti

Yargıtay ve Danıştay Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli\'yi Makamında Ziyaret Etti

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen ’Yargıda Zaman’ Yönetimi Sempozyumu’na katılmak üzere Erzurum’a gelen HSYK Üyeleri, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’ü makamında ziyaret ederek Yargıtay şilti takdim etti.

22.03.2016 10:01

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Erzurum'da düzenlenen 'Yargıda Zaman' Yönetimi Sempozyumu'na katılmak üzere Erzurum'a gelen HSYK Üyeleri, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek Yargıtay şilti takdim etti.

BAŞSAVCI ÇİÇEKLİ VE KOMİSYON BAŞKANI ÖZTÜRK'E 'YARGITAY ŞİLTİ'

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek 'Yargıtay şilti ' veren Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ise Oltu taşı tespih hediye etti. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli,"Değerli HSYK üyelerimiz ile Yargıtay ve Danıştay Başkanlarımızı Erzurum'da görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Erzurum'da Bakanlığımızın düzenlediği bu proje çok önemli. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devleti ilkesi gereği yargılamanın adil ve makul sürede tamamlanmış olması gerekiyor. Sempozyum hayırlı olur inşallah. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de Kahramanlar şehri Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Serhat şehir, dadaşlar diyarı, Nene Hatunların şehri, devletine, milletine bağlı Erzurum'da olmaktan mutluyum. 'Yargıda zaman' ile ilgili üç gün sürecek bir toplantı için buradayız. Geciken adalet, adalet değildir. Yargıtay olarak hem en makul zamanda yargılamak,hem de adil karar verme noktasındayız. Önemli olan adaletin gerçekleştirilmesidir. Bu noktada özveri ile bütün Yargıtay mensuplarımız ve Yargıtay çalışmakta." dedi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ise, "Erzurum'da bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum.. Bütün bu sempozyumun amacı ön çalışmaların sonunda beklenen makul yargılama ve de adaletin gecikmeden teslimi. Bunun için özellikle alt yapı çalışmalarının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Alternatif uyuşmazlık çözüm yönetimlerinin bir an önce hayata geçirilmesi, kullanılabilir olması çok önemli. Bunun yanında istinaf sistemi ile yargılamayı bir an evvel başarı ile gerçekleştirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirebilirsek hem vatandaş hem devlet huzurlu ve mutlu olacaktır." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yargıtay ve Danıştay Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli'yi Makamında Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement