Yargıtayın Ergenekon Kararı - Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek - Son Dakika
Güncel

Yargıtayın Ergenekon Kararı - Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Perinçek'in açıklaması Yargıtayın Ergenekon kararı Sanıklardan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Yargıtay Türkiye'yi bölme tertibini hendeklere gömmüştür" Ergenekon davası sanıklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, davanın okyanus ötesinden büyük Türk milletini bölme tertibinin bir ürünü olduğunu belirterek, "Şimdi Yargıtay, Türkiye'yi bölme tertibini hendeklere gömmüştür.

21.04.2016 13:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Perinçek'in açıklaması Yargıtayın Ergenekon kararı

Sanıklardan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

"Yargıtay Türkiye'yi bölme tertibini hendeklere gömmüştür"

Ergenekon davası sanıklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, davanın okyanus ötesinden büyük Türk milletini bölme tertibinin bir ürünü olduğunu belirterek, "Şimdi Yargıtay, Türkiye'yi bölme tertibini hendeklere gömmüştür." dedi.

Perinçek, Yargıtaydan ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, Ergenekon davasının, büyük Türk milletini okyanus ötesinden bölme tertibinin bir ürünü olduğunu belirterek, "Nasıl Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Güneydoğu'da, vatanımızın o parçasında, Sur'da, Cizre'de, Silopi'de PKK'yı hendeklere gömüyor, Yargıtay da hukuksuzluğu, haksızlığı, Türkiye'yi bölmeye yönelik tertibi hendeklere gömmüştür. Mükemmel bir karardır. Dünya hukuk tarihine geçecek, derslerle dolu bir karardır. Türkiye'nin ufku, önü açılmaktadır. Türkiye'ye kurulan tertipler, bölücü girişimler yerle bir olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Ergenekon davasında iki kuvvetin hedef alındığını vurgulayan Perinçek, bunlardan birinin TSK, diğerinin de Vatan Partisi olduğunu kaydetti.

Perinçek, "Silahla Türkiye'yi koruduğu için, onun iradesini kırmadan, TSK'yı esir etmeden, Türkiye'yi bölemezlerdi. O zamanki İşçi Partisi hedef alınmıştı. O da siyasi bakımdan Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü savunan merkezdi. Ama işte görüyorsunuz, emperyalizmin bu tertibi aynı İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'nin her kuvvetinin katılımıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sivil, siyasi kuvvetlerin katılımıyla, polisimizin, köy korucularımızın... ve en son Yargıtay mührünü vurdu. Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne Yargıtay mührünü vurmuştur." diye konuştu.

Yargıtayın Ergenekon Kararı - Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtayın Ergenekon Kararı - Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement