Yenipazar Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek - Son Dakika
Yerel

Yenipazar Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek

Yenipazar Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek

Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki Karaçakal Yaylası’nda her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 3 Mayıs’ta günü yapılacak.

10.04.2015 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki Karaçakal Yaylası'nda her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü geleneksel olarak gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri bu yıl 3 Mayıs'ta günü yapılacak.

Turizm Bakanlığı'nın bu yıl da destek verdiği 10. Geleneksel Yenipazar Yörük Şenliği'nde Türküleri kendine özgü yorumuyla sahneye taşıyan Bedia Akartürk sahne alacak. Nazilli Belediyesi mehteran takımının da konser vereceği şenliklerde, Yörük oyunlardan geleneksel Arap oyunu sergilenmesi, Yörük düğünü ve gelin çıkarma' canlandırması yapılacak.

Ülkenin değişik illerinden binlerce Yörüğü bir araya getiren ve asırlık mazisi bulunan yörük şenliği için tüm hazırlıkların devam ettiğini belirten Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, bu yıl kutlamaların daha da renkli geçeceğini söyledi. Şenlik hazırlıklarına yaklaşık dört ay önceden başladıklarını ifade eden Teke, şenliğe Aydın Yörüklerinin yanı sıra Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, İzmir, İstanbul, Gaziantep ve değişik illerde yaşayan Yörük boylarına davetiye gönderdiklerini belitti. Teke, "Bu yıl kutlamalar önceki yıllara göre daha renkli geçecek. Misafirlerimizi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da temsili olarak kurduğumuz kıl çadırlarda ağırlayacağız. 7 bin kişiye de yemek dağıtımı yapacağız" şeklinde konuştu.

Yenipazar Belediye başkanı Zafer Savcı'yı makamında ziyaret eden Karaçakal Yörükleri Derneği Başkanı Duran Teke, şenliğe katkı ve destek veren herkese teşekkür etti. Yenipazar ilçesi olarak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve Yörük Kültürü'nün genç nesle aktarılması gerektiğini belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Yörüklük ve Yörük kültürü bizim tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Yörüklük bir yaşam kültürüdür. Genç neslin bu kültürü öğrenmesi, yaşlılarımızın da bu bu kültürü yaşamasını önemsiyoruz. Bu yıl 3 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan etkinliğe ülkenin değişik yörelerinde ve yurt dışından yüzlerce misafir gelecek. Bu etkinlikle hem Yörük kültürünü hem de Yenipazar ilçemizin tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca gelen herkesin Yenipazar Pidesi'ni tatmasını öneriyorum" dedi.

Şenlikleri insanların hem kaynaşmasını hem de unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri gençlere aktarmak için yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Duran Teke, Aydınlıları şenliğe davet etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenipazar Geleneksel Yörük Şenliğiyle Renklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement