Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Matematiği bilen her adam yüzde 50'nin1 fazlasını aldığı zaman kazanacağını biliyor." dedi.

23.01.2014 12:35  Güncelleme: 12:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın oy olarak "Bize yüzde 50 yeter" şeklindeki açıklamasına ilişkin "Matematiği bilen her adam yüzde 50'nin 1 fazlasını aldığı zaman kazanacağını biliyor. Biz ipotek koymuyoruz"

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Kocaoğlu, İzmir'de denizciliğin gelişmesi için birçok projeleri olduğunu belirtti. körfezin temizlenmesi, doğru yerlere yat limanı yapılması, İzmir Limanı'nda liman yolunun derinliğinin artırılması için çalıştıklarını söyledi.

Kocaoğlu, Aliağa ve Çandarlı'daki limanların da önemli görevler üstlendiğini kaydederek, "İzmir Lİmanı, kim ne derse desin, konteyner limanı olmaya, büyümeye devam edecektir" dedi. Körfez içi ulaşımında kullanılacak yeni yolcu gemilerinden ilkinin gelecek çarşamba ya da perşembe günü geleceğini ifade eden Kocaoğlu, gemi yapımı ve onarımı için tersane  yapılmasının da gerekli olduğunu, bunun yer arayışlarını birlikte yapmayı istediklerini dile getirdi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, Kocaoğlu'na İzmir merkezli operasyon kapsamında ifadesi alındığı zaman kendisini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunması nedeniyle teşekkür etti. Büyük Kanal Projesi'nin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Öztürk, iç körfezde marina yapımının doğru olmayabileceğini, ancak tekne parklarının olması gerektiğini söyledi.

-"İpotek koymuyoruz"

Ziyaretin sonunda bir gazetecinin "AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, tramvay hatlarının kenti böleceğini söyledi, ne düşünüyorsunuz?"  şeklindeki sorusunu yanıtlayan Kocaoğlu, "Diğer adaylarla polemiğe girmek istemiyorum. Kenti bölemeyecek. Raylı sisteme geçişi hızlandıracak, havayı kirletmeyecek, fosil yakıt yerine elektrik kullanacak. Trafik de rahatlayacak. 26 Şubat'ta ihalesi var. 2017'de Üçkuyular- Halkapınar, Alaybey-Mavişehir'de tramvayla seyahat başlar diye düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Kocaoğlu, Yıldırım'ın Yeni Foça'da kanalizasyon bulunmadığı şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de İzmir'in altyapı konusunda Türkiye'de "bir numara" olduğunu ifade ederek, "Yeni Foça'da yok, ben de söylüyorum. Sitten dolayı artıma tesisi için izin verilmiyor. Arıtma projesini bitirmeden kanalizasyon ihalesine çıkmıyorum. Arıtamayacağınız bir atığı denize girilen sahile boşaltmak doğru mu? Yerin projeleri bitti, ihaleye çıkıyoruz. Karayolları, Yeni Foça'ya yaptığı yolun kenarından geçiş izni vermediği için 1.5 yıldır da onu bekliyoruz. " diye konuştu.

Kocaoğlu, Yıldırım'ın oy oranı olarak "Bize yüzde 50 yeter" şeklindeki açıklamasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Sandıklar 30 Mart akşamı açıldığı zaman herkes yüzde 10 mu alıyor, yüzde 20 mi alıyor, yüzde 50 mi alıyor, ne alıyorsa artık. Yüzde 50.1 herkese yetiyor zaten. Matematiği bilen her adam yüzde 50'nin 1 fazlasını aldığı zaman kazanacağını biliyor. Biz ipotek koymuyoruz. 3 milyon 250 bin civarında seçmen oy kullanacak. Milletimiz ne eylerse güzel eyler. Kendimizi milletimize teslim ediyoruz. Ne derlerse o, 'eve git' derlerse eve gideceğiz, 'belediye git' derlerse belediye gideceğiz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement