Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Rize İl Başkanı Ayar: "Belediye başkan aday adaylığı için partimize il genelinde 94 kişi müracaat etti"

02.11.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, belediye başkan aday adaylığı için partilerine il genelinde 94 kişinin müracaat ettiğini söyledi.

Ayar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı için aday adaylığı müracaatlarının dün itibari ile tamamlandığını belirtti.

Rize Belediye Başkan aday adaylığı için 10 kişinin müracaatta bulunduğunu ifade eden Ayar, şunları söyledi:

"İlçelerle birlikte partimize belediye başkan aday adaylığı için yapılan toplam başvuru sayısı 94. Bu süreç içinde seçmenlerden olumlu tepki aldık. Bu süreci başarılı bir şekilde tamamladık. Kasım ayının sonuna kadar belediye başkan adaylarımız belli olacak. Belediye başkan aday adaylığı için geçtiğimiz yıllara oranla tahminlerimizin üzerinde müracaat oldu. Her kesimden insanların başvuru yapması, bizim için olumlu bir gelişmedir. Toplumu listelerimize yansıtmamız gerekiyor ve bunu da başaracağız."

Ayar, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruların ise 1 Aralık'a kadar uzatıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir ay süren aday adaylık başvuru süreci içinde 94 aday adayı partimize müracaat etti. Ardeşen'de 7, Çamlıhemşin'de 10, Çayeli'nde 5, Derepazarı'nda 5, Fındıklı'da 2, Güneysu'da 5, Hemşin'de 3, İkizdere'de 4, İyidere'de 3, Kalkandere'de 4 ve Pazar'da 7 kişi belediye başkan adayı olabilmek için aday adayı oldu. Ayrıca partimizden belde belediye başkan adayı olmak için de 29 kişi müracaatta bulundu. Başvurular, Rizelilerin AK Parti'ye teveccühünü göstermesi bakımından önemlidir. Teşkilat olarak kendilerine her türlü katkıyı sağlayacağız. Bize düşen görev onlara ortam sağlamaktır. Herkese eşit mesafede duracağız." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement