Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel: "Bizim işimiz uçuk vaatlerde değil Alanya'yı Antalya'yı uçurmakla ilgilidir.

11.03.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, "Bizim işimiz uçuk vaatlerde değil Alanya'yı Antalya'yı uçurmakla ilgilidir. Projelerimiz Alanya'ya ve Antalya'ya kanat takacaktır ve bu projelerle Alanya ve antalya'da uçuşa geçecektir" dedi.

Alanya'da Filika Restoran'da düzenlenen toplantıda, Alanya için planladığı projeler hakkında bilgi veren Türel, seçim sürecinde projelerin adayların ve hizmetlerin yarışmanı istediğini söyledi. Seçim kampanyası sürecinde yalanların, iftiraların yarışmasını istemediğini kaydeden Türel, "Alanya'ya en iyi hizmeti kim yapacaksa çıksın projeleriyle bunu anlatsın. Biz gündeme projelerimizle gelmek ve bunları konuşmak istediğimizi ifade etmek istiyor ve böyle gelmek istiyoruz. Antalya'da haftasonu yapılan proje tanıtımını gerçekleştirdik. Burada şunu söyledik:  Projelerimiz  Antalya'nın kanatları olacak ve projelerle Antalya kanatlanacak" dedi.

"Projelerle işsizlik azalacak"

Alanya'nın önemli bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Türel, yapılacak her çalışmanın Alanya'nın gelişmesine, işsizlik sorunun çözümüne, Alanyalılara yeni iş ve AŞ imkanı sunacağına dikkati çekti.

Ekonominin yatırımla büyüdüğünü, yatırım yapılmazsa ekonominin büyüyemeyeceğini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Antalya ve Alanya'da tarihi yatırımlar yapmak suretiyle herkesin sofrasındaki ekmeğe katkı sağlayacağız ve birçok vatandaşımızın işsizlik sorununa çözüm bulmuş olacağız. Yani Alanya sunacağımız projeler Alanya'nın kanatları olacak, Alanya bu projelerle kanatlanırken de aynı zamanda işsizliğin azalması ve ekonominin büyümesi konusunda önemli bir mesafe katetmiş olacak."

"Turizm ve tarım Alanya'nın lokomotif sektörü"

Alanya'nın vizyon ve markalaşma konusunda ciddi bir mesafe aldığını dile getiren Türel, bunun önemli olduğunu ancak daha mesafe alınması gereken yolları bulunduğunu kaydetti.

Özellikle turizm ve tarımın Alanya'nın lokomotif sektörlerinden olduğunu ifade eden Türel, Antalya ve Alanya'da en önemli sorunun turizmin 12 aya yayılamaması olduğunu ifade etti. Kışın otellerin bir kısmının kapanması nedeniyle birçok çalışanın işsiz kaldığını hatırlatan Türel, "Turizmi 12 aya yaymak suretiyle hem Alanya ekonomisine katma değer katacağız hem de işsizlik sorunun çözümünde çok önemli bir mesafe yol alacağız" dedi.

Belek'te otellerin doluluk oranının yüzde 85'lerde olduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Belek bir potansiyeli harekete geçirmiş ve kış aylarında da ciddi bir hareketlilik yaşamaktadır. Golf turizmi ile Belek bugün çok önemli bir yerdedir ve turizm çeşitliliğini golf turizminin önemini görmekteyiz. İşte Alanya'da da golf turizmini 10 yeni golf sahası ile özellikle kış turizmini geliştirecek önemli bir ürün çeşitliliğine gideceğiz. Bu ürün çeşitliliğine gittiğimizde kış aylarında kapalı olan turizm tesisleri açılarak işsizlik oranını düşüreceğiz. Tabi ki sadece golf turizmi yeterli değil. bununla birlikte Akdağ Kayak Merkezi çok önemli bir kış turizmi olacaktır. Alanyamızda, Antalyamızda kış turizmini harekete geçirecek çok önemli unsurlar var. İnanç, kongre, futbol ve av turizmine kadar birçok noktada bunu yapabiliriz."

"Değerinin altında satılan zirai ürün kalmayacak"

Turizmdeki çalışmaları yaparken tarım sektörünü unutmayacaklarını dile getiren Türel, tarım sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ancak bazı kesimlerde maliyetlerin yüksek kalması ve ürünün istenilen değere satılmaması gibi sorunları çözeceklerini söyledi. Maliyetlerin yüksek kalmasıyla ilgili projeleri olduğunu açıklayan Türel, şöyle devam etti:

"Göreve geldikten kısa süre sonra tarımsal sulama birlikleri ve tarımsal sulama kooperatiflerinin maliyetlerini biz karşılayacağız. Artık üretici için enerji maliyeti diye bir şey kalmayacak. Çiftçimiz sulama işini çok düşük maliyetle halledecek. Bunlar yük olmaktan çıkacak. Bir taraftan sulama miktarını ucuzlatırken, diğer taraftan da paketleme ve soğuk hava depolarını büyükşehir belediyesi olarak yapmak suretiyle çiftçinin hizmetine sunacağız. Bunu da yeterli görmüyoruz. Alanya'nın avokadosu ve her türlü tarımsal ürününü yurtdışı tarımsal fuarlarda tanıtacağız ve çiftçimize yurt dışı ihracat imkanı sunarak bu ürünlerin değerinde satılmasına ciddi bir katkı sağlayacağız. İnşallah değerinin altında satılan zirai ürün kalmayacak."

"Alanya'yı hızlı trenle biz buluşturacağız"

Alanya'nın geleceğine yapılacak en önemli yatırımın ulaşım alanında olacağını ifade eden Türel, Konya, Antalya ve Alanya hızlı trenin Alanya'yı Anadolu'ya bağlayacak çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Türel, "Alanya'yı hızlı trenle biz buluşturacağız. Bu yetmiyor Alanya'nın yollarını hızla açmamız gerekiyor. Alanya Antalya duble yolunun trafik ışıkları ile duraklamasına son vereceğiz. Antalya Alanya otobanının da çok uzatmadan 2-3 sene içerisinde inşallah hizmete açmış olacağız. Böylelikle Alanya'yı kırmızı ışıkta duran seyahatten kurtaracağız" diye konuştu.

Alanya ve Gazipaşa ilçesi sınırlarında yeni yol çalışmalarının da en kısa sürede yapılarak hizmete gireceğini dile getiren Türel herkesin projesiyle yarışması gerektiğini ancak seçimden sonra da bunların unutulması gerektiğinin altını çizdi.

"Bu seçimde projelerin, hizmetlerin yarışıyor"

"Türel'in seçim döneminde söylediği herşey senet niteliğindedir" diyen Türel, "Bizim vaatlerimiz herkese bedava elektrik, 100 bin kişiye iş diye gerçekle alakası olmayan uçuk vaatler değildir. Bizim işimiz uçuk vaatlerde değil Alanya'yı Antalya'yı uçurmakla ilgilidir. Bu projeler Alanya'ya ve Antalya'ya kanat takacaktır ve bu projelerle Alanya ve Antalya uçuşa geçecektir" diye konuştu.

Seçimlerde ne iktidarın ne de muhalefetin değişeceğini ifade eden Türel, bu seçimde projelerin, hizmetlerin yarışacağını söyledi. Alanya'nın kazanımlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Türel, şunları söyledi:

"Büyükşehir Yasası'nı daha iyi hizmet için çıkardık. Bunu çıkarırken de çok zorluklar çıkarıldı. Muhalefetten de çatlak ses çıktı. Bunlardan biri de Akaydın'dan geldi. 'Böyle kanun olmaz. Antalya'dan Alanya'ya Gazipaşa'ya hizmet gitmez' dedi. Şimdi de buralara gelerek, 'En iyi hizmeti ben yaparım' diyerek oy avcılığı yapıyor. Hayatım boyunca oy avcılığı yapmadım. Vatandaşımızın gönlünü almaya talip oldum. Dolayısıyla bu oy avcılarına en iyi cevap verilecek yer de yine sandıktır. Dün 'Antalya'dan Alanya'ya hizmet gidemez' diyenler aslında mazeret belediyeciliğin alt yapısını hazırlıyor. Yarın Allah korusun görev aldıklarında, 'Zaten bu kanun yanlıştı. Alanya'ya hizmet gitmez. İşte arşivler' diyerek Alanya'ya sırtını dönüp, 5 sene boyunca ağustos böceği gibi laylaylomla Alanya'nın 5 yılını daha hep birlikte tüketmesine müsaade etmemeliyiz. Bu Alanya meselesidir."

Türel'in proje tanıtım toplantısına Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve partililer katıldı.

Proje tanıtım toplantısının ardından Türel ve beraberindekiler esnaf ziyareti gerçekleştirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement