Yılmaz'dan "Tarihimize Yer Açıyoruz" Buluşması - Son Dakika
Yerel

Yılmaz'dan "Tarihimize Yer Açıyoruz" Buluşması

13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Denetleme ve Restorasyon Fuarı’na katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Tarihimize yer açıyoruz" sloganı ile ziyaretçilerle buluştu.

15.11.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Denetleme ve Restorasyon Fuarı'na katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Tarihimize yer açıyoruz" sloganı ile ziyaretçilerle buluştu.

Tarihi Kentler Birliği Dönem Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, resmi açılışı gerçekleştirerek fuarı halkın ziyaretine açtı.

"Tarihimize yer açıyoruz" sloganı ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda farklı bir tarzda dizayn edilen stant oldukça ilgi çekti. Saathane Meydanı Projesi öncesi, şimdiki durumu ve tamamlandıktan sonra alacağı son şeklin farklı süreçlerle anlatıldığı çalışmada gerçek inşaat kalıntıları, moloz yığınlarının kullanılması ziyaretçilerin merak ve yoğun ilgi göstermesini sebep oldu. Standı ziyaret eden ziyaretçiler Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan süreçle ilgili bilgi alma şansı buldu.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÖDÜLLERİ YUSUF ZİYA YILMAZ'DAN

Kurulduğu 2000 yılından bu yana ülkenin birçok ilinde yüzlerce tarihi yapının restore edilerek kültüre kazanılmasına vesile olan Tarihi Kentler Birliğinin 2001 yılından bu yana da yerel yönetimleri teşvik etmek ve bilincin daha yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla dağıttığı restorasyon, proje ve uygulama ödüllerinin takdim edilmesi için fuarda program düzenlendi. Programa Yusuf Ziya Yılmaz Tarihi Kentler Birliği Başkanı sıfatı ile katılırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Metin Sözen, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz idareciler olarak bir araya geldiğimizde genel olarak bugünü, yaptığımız işleri konuşur ya da geleceğe dair yapılacakları kurgularız ama bugün burada şunu daha iyi hissettim ki geçmişe de sahiplenme anlamında çok daha ciddi adımların atılması gerek. Bunu yapıyoruz ama daha çoğunu yapmamız gerektiğini anlıyorum. Restore edip hayata kazandığımız alanların çevresiyle barışık olması ve ziyaretçilerin oradan kendilerine ait bir şeyler bulması, bu işleri daha çok sahiplenmesine yol açıyor. Bugün burada ödül alacak tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Ödül töreninin ardından misafirlere teşekkür eden Yusuf Ziya Yılmaz, hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılmaz'dan 'Tarihimize Yer Açıyoruz' Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement