Yola Çıkmadan Önce Anadolu Kadınının Dünyasına Göz Atın! - Son Dakika
Güncel

Yola Çıkmadan Önce Anadolu Kadınının Dünyasına Göz Atın!

Bayram seyahatinde yolu Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan geçen yolcuları, Anadolu'nun renklerini buluşturan bir sürpriz bekliyor.

24.07.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanından foto muhabirlerinin objektifine yansıyan Tarımda Kadın temalı fotoğrafların yer aldığı sergi, 4 Ağustos'a kadar Sabiha Gökçen Havalimanı Giden Salonu sergi alanında görülebilir.

GÜBRETAŞ'ın ikincisini düzenlediği 'Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması' kapsamında ödül kazanan ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, tarım alanında çalışan kadınların zorlu ve bir o kadar renkli dünyasını gözler önüne seriyor. Bitlis'ten Eskişehir'e, Trabzon'dan Muğla'ya Anadolu kadının tarım hayatına dair kesitler sunan fotoğraflar sevincin, hüznün ve emeğin birer yansıması.

Tarım sektöründe kadın emeğinin önemine dikkat çekmek amacıyla "tarımda kadın" teması ile 7 farklı kategoride toplam 13 bin TL'lik para ödülünün verildiği yarışmaya, bu yıl 47 farklı ilden 236 eser katıldı. Yerel ve ulusal medya mensuplarının çektiği fotoğraflar; hasat yapan, tütün kurutan, kucağında bebeğiyle meyve toplayan veya serada sebze yetiştiren kadınların tarımdaki çalışma koşullarına odaklanılmış.

Ödüle ve sergilemeye layık görülen fotoğrafları; Coşkun Aral, Rıza Özel, Nihal Gündüz, Galip Ataman, Mehmet Demirci, Selahattin Sevi, Halit Ömer Camcı ve Ferhat Şenel gibi aralarında usta basın fotoğrafçılarının bulunduğu bir jüri belirledi.

Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması'nın yoğun bir ilgi gördüğünü belirten GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, "Anadolu'nun dört bir yanından tarımla ilgili farklı renkler bir araya geldi. Türkiye'de tarımın en büyük emektarlarından olan kadınlarımız, fotoğrafçıların vizörlerinden yansıyarak çabalarıyla ölümsüzleşti. Gösterilen ilgi ve yoğun katılımdan dolayı mutluyuz" diye konuştu. Balta, yarışmanın bir diğer gayesinin medya mensuplarının tarım konusuna ilgisini artırmak ve ülkemizde tarımla ilgili görsel arşivi zenginleştirmek olduğunu ifade etti.

4 Ağustos'a kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görülebilecek olan serginin, önümüzdeki aylarda Türkiye'nin farklı illerine de taşınması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yola Çıkmadan Önce Anadolu Kadınının Dünyasına Göz Atın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement