Yozgat Stk'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Yozgat Stk'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu'na Tepki

Yozgat Stk\'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu\'na Tepki

Yozgat STK'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu'na tepki Yozgat'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Eskişehir'de yaptığı konuşmada 'Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta bilgisayarlarının başında oturup atıp tutanlara sözüm şu; Gidin hendeğin önünde eğleşin, namlusunun ucunda 'Burada silah istemiyoruz' deyin" sözlerine tepki gösterdi.

12.01.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat STK'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu'na tepki

Yozgat'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Eskişehir'de yaptığı konuşmada 'Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta bilgisayarlarının başında oturup atıp tutanlara sözüm şu; Gidin hendeğin önünde eğleşin, namlusunun ucunda 'Burada silah istemiyoruz' deyin" sözlerine tepki gösterdi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel ve TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik, Feyzioğlu'nun Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen 'Meslek İçi Eğitim Toplantısı'ndaki açıklamalarını kınadı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan TSO Başkanı Metin Özışık, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Metin Feyzioğlu okumuş, yazmış bir insan ve söylemek istediklerini daha iyi bir şekilde ifade edebilir. Mesela net olarak PKK bir terör örgütü müdür?, değil midir? net olarak ifade edebilir. Uyuşturucu satan, fuhuş üzerinden para kazanan,14 yaşındaki çocuklara sokaklarda eylem yaptıran bir örgüt, terör örgütü müdür değil midir Metin Feyzioğlu Yozgat'ı ağzına almadan önce bunu açıklasın" dedi.

KENDİ TARİHİNE TERS DÜŞÜYOR

Türk tarihinin her yerinde Yozgat'ın ve Yozgatlıların izinin olduğunu belirten Özışık, "Türk tarihine geriye dönük baktığımız zaman, bizim tarihin her noktasında, özellikle Çanakkale'de, Yemen'de, kurtuluş harbinin her noktasında Yozgat'ın kahramanlıklarıyla beslendik, büyüdük, böyle bir kültüre sahibiz. Metin Feyzioğlu bu açıklamayı yaparken kendi kültürüne, kendi tarihine ters düşmektedir. Ben iddia ediyorum; Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda yazdığı 'En son ocak' dediği ocak, Yozgat'tır" diye konuştu.

AlPARSLAN ANADOLUYA GİRERKEN BOZOK SANCAĞI ARKASINDAYDI

Türklüğün var olduğu her yerde Bozok Sancağının var olduğunu bölirten Özışık, "Sultan Alparslan Malazgirt'ten içeri girdiğinde de Bozok Sancağı arkasındaydı, İstanbul fethedilirken de biz oradaydık, Kurtuluş Harbi'nde de biz vardık, bu ülkenin yapı taşı, temel harcıyız. Güney Doğuya baktığımız zaman da 1984 yılından bu yana süren terörle mücadelede en çok şehit veren il Yozgat'tır. Ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, devleti için bu kadar can vermiş, kan vermiş bir şehre Feyzioğlu'nun bu şekilde dil uzatılmasını da esefle kınıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Stk'lardan TBB Başkanı Feyzioğlu'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement