Yozgat'tan 100 Ülkeye Isı Kazanı İhracı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'tan 100 Ülkeye Isı Kazanı İhracı

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ısıtma sistemleri konusunda endüstriyel ve konut tipi kazan üretimi yapan Erensan firması, 100 ülkeye ihracat yapıyor.

17.04.2014 12:20

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ısıtma sistemleri konusunda endüstriyel ve konut tipi kazan üretimi yapan Erensan firması, 100 ülkeye ihracat yapıyor.

1966 yılında İstanbul'da üretime başlayan Erensan, 1998 yılında, 4325 sayılı teşvik yaşası imkanlarından faydalanıp, üretiminin bir bölümünü Yozgat'ta kurulan fabrikaya taşıdı. 30 kişilik istihdamla başlayan üretim, hızla artarak 220 kişiye ulaşan istihdamla sektörün Avrupalı üreticileriyle rekabet eder duruma geldi. Erensan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, 100 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, şirketlerinde toplam 360 kişinin çalıştığını söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Eren, "Kurulduğu günden bugüne kadar 40 binden fazla kazan üretimi gerçekleştiren Erensan Grubu, Türkiye endüstriyel ve merkezi ısıtma kazan sektörünün lider bir kuruluşudur. Şirket; Fransa, İtalya, İngiltere, Rusya, İspanya olmak üzere Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'yu kapsayan 45 ülkede faaliyet göstermekte, 100'ü aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır" dedi.

AVRUPALI ORTAK PAZARI GENİŞLETTİ

2011 yılında Fransız Atlantik Grup'la ortak olan şirketin Pazar ağını genişlettiğini ifade eden Erensan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, "Bugüne kadar Yozgat'a 25 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla Yozgat ekonomisine ve kentin istihdamına katkı sağladık ve öngördüğümüz yatırımlarla da sağlamaya devam edeceğiz. Kısa ve orta vadede geliştirdiğimiz yeni ürünlerin üretim için 5 milyon liralık ayrıca bir yatırım ve sağladığımız istihdamı yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz. Ekonomi çevrelerince cari açığa reçete kabul edilen bir rol model olarak sunulan Atlantic Group ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde Yozgat, üretim üssümüz haline geldi. Bu ortaklığın ardından Yozgat'tan gerçekleştirdiğimiz ihracat 100 ülkeye ulaştı. Dolayısıyla bu, Yozgat ekonomisine hem ihracat kazancı, hem de istihdam olarak geri dönüyor" dedi.

'MADE IN YOZGAT'

Üretim ve Ar-Ge yatırımlarının Yozgat'ta yapılmasını planladıklarını vurgulayan Eren, "Gelecekte de kentin istihdamına ve ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Dünya, 'Made in Yozgat' imzalı kazanlar kullanmaya başladı. Yozgat işçisinin yaptığı ürün, bugün İtalya'da Torino Hastanesi'nde, İngiltere Cambridge Üniversitesi'nde, Avustralya'da insanların evlerinde, Afrika'da süt ürünleri üreten mandıralarda, Kazakistan'da yağ fabrikasında, Rusya'da şehirlerin ısıtılmasında, Meksika'da kozmetik fabrikasında ve yaklaşık 100 ülkede çalışıyor. Biz de bunu istikrarlı bir biçimde geleceğe taşımak istiyoruz" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'tan 100 Ülkeye Isı Kazanı İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement