Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi

Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: ''YSK'nın internet sayfasında çıkan randevu ile sandık başındaki bilgisayarlarda, seçmenlerin randevu günleri farklı görünüyor.

01.08.2014 14:47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yurt dışında cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Yüksek Seçim Kurulunun internet sayfasında çıkan randevu ile sandık başındaki bilgisayarlarda, seçmenlerin randevu günleri farklı görünüyor. Dün Münih'te başlayan bu sorun bugün tüm Avrupa'daki sandıklarda karşımıza çıkmıştır. YSK derhal bu sorunu çözmek zorunda" ifadelerini kullandı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Tezcan,  yurt dışında cumhurbaşkanı seçiminde aksaklıklar yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"YSK, aksaklıklarda sınır tanımıyor. Türkiye'deki seçimlerde başarısızlığı tescillenen YSK, yurt dışında da kendisini göstermiştir. Yurt dışında randevu alarak kilometrelerce yol kat edip sandık başına giden yurttaşlarımıza, 'siz oy kullanamazsınız' denmiştir. YSK'nın internet sayfasında çıkan randevu ile sandık başındaki bilgisayarlarda, seçmenlerin randevu günleri farklı görünüyor. Dün Münih'te başlayan bu sorun bugün tüm Avrupa'daki sandıklarda karşımıza çıkmıştır. YSK derhal bu sorunu çözmek zorunda. Aksi takdirde seçime şaibe karıştığı iddialarındaki haklılık payı artacaktır.

Bunun yanı sıra Dışişleri Bakanlığı, oy yolsuzluğu peşine düşmüştür. Partimizin görevlendirdiği sandık kurulu üyelerine konsolosluklara gönderdiği listelerde yer verilmemiştir. Anlaşılan o ki AK Parti, seçim hilelerini yurt dışına da yaydı. Hem yurt dışında hem yurt içinde ne yaparlarsa yapsınlar, bir diktanın çöküşünü seçim hileleri de kurtarmayacaktır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement