Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Güneydoğu Anadolu'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle dün tedbir amacıyla kapatılan Siirt Şırnak karayolu ile köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

09.01.2015 17:10

Siirt'te etkili olan kar ve tipi nedeniyle dün tedbir amacıyla kapatılan Siirt- Şırnak karayolu ile kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Breni mevkisinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle vatandaşların yolda mahsur kalmasının önlenmesi amacıyla ulaşıma kapatılan karayolunda incelemelerde bulunan Karayolları 94. Şube Şefi Sabahattin Direk, AA muhabirine, söz konusu bölgede kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığını söyledi.

Karayolunun bugün ulaşıma açılması için çalışmalara hız verildiğini ifade eden Direk, şöyle dedi:

"İl sınırlarımızın dışına çıkarak Şırnak tarafında yolun yaklaşık 3 kilometrelik bölümünü açtık.  Çalışmalar sürüyor. Kar ve tipinin devam etmesi halinde gece çalışmalarımızı durdurup, vatandaşların tehlikeye girmemesi için yolu trafiğe kapatıyoruz."

Direk, Şirvan yol ayrımı Cevizlik grup köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Siirt İl Özel İdare Genel Sekteri Recep Güldoğan, Siirt'te toplam 140 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, Şirvan, Pervari, Eruh, Baykan, Kurtalan ve kent merkezinde 10 ayrı ekibin 35 makinesiyle bu yolların açılması için çalıştığını kaydetti.

Güldoğan, ilçelerde ulaşımla ilgili tüm tedbirlerin alındığını aktardı.

Kurtalan Özel İdare Şefi Metin Karataş, ilçede kar nedeniyle kapanan 22 köy yolundan 5'inin ulaşıma açıldığını, 17 köy yolunda ise çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Şırnak

Beytüşşebap ilçesinde 3 gündür etkili olan kar nedeniyle 38 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Kaymakamlık ve Özel İdare tarafından oluşturulan ekiplerce ulaşıma kapanan yolların açılmasına çalışılıyor.

Batman

Karın etkili olduğu Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde de 25 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Gercüş Özel İdare Şantiye Şefi Emin Soyvural, tipi ve kar nedeniyle kapanan 25 köy yolun ulaşıma açılması için ekiplerin 24 saat vardiyalı çalıştığını dile getirdi.

Diyarbakır

Kar kalınlığının yer yer 35 santimetreye ulaştığı Eğil ilçesinde 26 köy yolu ulaşıma kapalı.

Yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışması sürüyor. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement