Yüryüzü Doktorları, Bayramda Afrika'daki İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak - Son Dakika
Güncel

Yüryüzü Doktorları, Bayramda Afrika'daki İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak

Yüryüzü Doktorları, Bayramda Afrika\'daki İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak

Dernek, Afrika'daki 9 ülkede yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçlarını karşılamak, beslenme yetersizliklerinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kurban organizasyonu yapacak.

23.09.2014 13:44

Yeryüzü Doktorları Derneği, yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçlarını karşılamak, beslenme yetersizliklerinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmek için Afrika'nın en yoksul 9 ülkesinde kurban organizasyonu yapacak.

Derneğin Genel Sekreteri Yahyahan Güney, Zeytinburnu'ndaki genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, 2000 yılından beri 4 kıtada 40'a yakın ülkede insani, tıbbi yardım faaliyetleri gösterdiklerini belirterek, bu organizasyonlarla insanların yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını söyledi.

Güney, Kurban Bayramı kapsamında faaliyetlerde bulunduklarını, bu yıl da yeryüzünün her tarafına iyilik dolaştıracaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yılki kurban faaliyetimiz Afrika'da yapılacak. Afrika beslenme yetersizliğinin, birçok vitamin ve mineral eksikliğinin olduğu ve gıda ihtiyacının bulunduğu bir coğrafyadır. Bu coğrafyamızda yıllardan beri kurban faaliyeti yapmaktayız. Bu yıl da her zamanki gibi katılımcıların destekleriyle kurban faaliyetlerine devam edeceğiz. 9 ülkede kurban keseceğiz. Bu ülkeler bizim daha önce faaliyetlerde bulunduğumuz ve çok iyi ortaklıklarla düzgün bir çalışma içerisinde hizmetlerimizi yapacağımız yerlerdir."

Kurban hisse bedeli 270 lira

Afrika'nın geri kalmışlıklarıyla birtakım sosyal afetlerle beslenme yetersizliğinin çok olduğu bir bölge olması nedeniyle kurban bayramı kapsamında bu coğrafyaya yöneldiklerini aktaran Güney, "Özellikle B12 vitamini, mineraller ve vitaminler açısından zor beslenen bu coğrafyadaki insanların kurban vesilesiyle yaralarına merhem olarak onların sağlıklarına ve sosyal yapılarına destek veriyoruz. 2014 yılı için bir kurban bedelimiz 270 liradır. Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambiya, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurbanlar kesilecek ve bu kurbanlar 150 ayrı noktada ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak" diye konuştu.

Yahyahan Güney, bayram boyunca Çad ve Nijer'de gönüllü doktorların ve sağlık ekiplerinin sağlık taramalarında ve genel sağlık destek hizmetlerinde bulunacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bağışçılarımız 'kurban.yyd.org.tr' adresinden ya da çağrı merkezimiz olan 0212 586 12 12 nolu telefondan bağışlarını yapabilir. Bağışlar kredi kartıyla banka havalesiyle ya da nakit olarak elden yapılabilmektedir. 2014 kurban bayramı vesilesiyle yapacağınız her türlü desteğe biz hazırız. Bu amaçla ekiplerimiz bütün yeryüzünde hizmetinize hazırdır."

"Ekiplerimiz şu anda Suriye sınırında çalışıyor"

Toplantının ardından bir gazetecinin, kampanya dışındaki faaliyetlerinin sorulması üzerine Güney, derneğin Afrika, Afganistan, Orta Doğu, Suriye sınırı ya da Gazze gibi bölgelerde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Güney, eğitim, ilaç destek, tıbbi hizmetlerin güçlendirilmesi, gönüllü sağlık ekiplerinin götürülmesi ya da o bölgede tedavi edilemeyen hastaların Türkiye'ye getirilmesi gibi birçok çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an Afganistan, Yemen, Somali ve Nijer'de faaliyetlerimiz devam ediyor. Aynı zamanda Balkanlar'da da çalışmaktayız. Özellikle ekiplerimiz şu anda Suriye sınırında. Sınırdan hızlı bir şekilde ülkemize gelen çok yoğun bir göç nedeniyle  mültecilerin karşılaştığı gıda, sağlık ve bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili gönüllü ekiplerimiz çalışmakta. Hekimlerimiz, eczacılarımız sahada bulunmakta. Her gün ihtiyaç listesini göndermekteler. Elimizden geldiğince o insanları zor durumlarında desteklemeye çalışıyoruz. Suriye sınırında esas olarak şu an ilaç ihtiyacı çok yüksek oranda değil ama acil geldiğinde ilk muayeneleri tıbbi destek ihtiyacı olan insanların ayrılması, bunların ülkemizin değişik hastanelerine ulaştırılmasıyla ilgili özellikle çalışıyoruz. Yoğun olarak bulaşıcı hastalıkları kontrolle ilgili ekiplerimiz çalışıyor. Acil ilaç desteğinde bulunuyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüryüzü Doktorları, Bayramda Afrika'daki İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement