Zekasıyla Kıskandırıyor - Son Dakika
Güncel

Zekasıyla Kıskandırıyor

Giresunlu ortaokul öğrencisi Bilgehan Dadandı, Rusya'da yapılan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması ile il genelinde düzenlenen fotoğraf çekme ve masal derleme yarışmalarındaki başarılarıyla parmak ısırtıyor Bilgehan'ın rehber öğretmeni Karabıçak: "Kendisini yakalama hırsıyla diğer öğrencileri tetikleyen bir dinamit gibi sınıfta.

13.06.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLTEKİN YETGİN - KAMİL YILMAZ - Giresunlu ortaokul öğrencisi Bilgehan Dadandı, Rusya'da yapılan 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması ile il genelinde düzenlenen fotoğraf çekme ve masal derleme yarışmalarındaki başarılarıyla parmak ısırtıyor.

Görele Hasan Ali Yücel Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Dadandı, Rusya merkezli yapılan ve Rusya, Ukrayna, Türkiye, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'dan 7 bin 842 öğrencinin katıldığı Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda matematik dalında 7. sınıflarda 3. derece diploma almaya hak kazandı.

Farklı alanlardaki başarısıyla da dikkati çeken Dadandı, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve 7 dalda bin 125 öğrencinin katıldığı Giresun temalı yarışmalarda "Sevgiyle Akar Sular" konulu fotoğraf dalında birinci, "Kuşdili" başlıklı masalı ile masal derleme dalında ise ikinci oldu. Dadandı'nın gösterdiği başarıların sınıfındaki arkadaşlarını hırslandırdığı ve onlara ivme kazandırdığı belirtiliyor.

Bilgehan Dadandı, AA muhabirine, matematiğe ilgisi olduğu için problem ve sayılarla uğraşmanın çok hoşuna gittiğini söyledi.

Test çözmenin dışındaki her zamanını kitap okuyarak geçirdiğini anlatan Dadandı, şöyle konuştu:

"Matematiğin sayılarla olan bölümünü daha çok seviyorum. En sevdiğim bölüm o. Hesap, dört işlem... Konu üzerinden, konuya yönelik aklıma bir şey geldiğinde yazıyorum. Masalda kuşdili ile ödül aldım. Kuşdili ile ilgili yazılmış pek hikaye bulamadım, ben o konuda bir efsane yaratmak istedim biraz. İki aşık var, bunlardan biri büyülerle kuş haline geliyor birbirleriyle haberleşmek için kuş dilini buluyorlar. Fotoğrafta ise gözüme güzel gelen şeyleri çekerim."

Babası sayısal ve sözel zekayı "yapboz" ile fark etti

Dadandı'nın Hasan Ali Yücel İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan babası Kemal Dadandı, oğlunun küçük yaştan beri çok meraklı olduğunu belirterek, "Yeni bir kitap görse resimlerini inceler. Küçük yaşta araba plakaları, yolda giderken dükkan levhalarını okumaya çalışırdı. 5 yaşına geldiği zaman ilkokul dördüncü, beşinci sınıf öğrencisi gibi bir okuma seviyesine geldiğini gördük" dedi.

Oğlunun sayısal ve sözel olarak her iki yönden de zeki olduğunu yapboz ile fark ettiğini ifade eden Dadandı, şunları kaydetti:

"Bir gün 100 parçalı bir yapboz aldık. Bunu bozuyorduk, 10 dakika içerisinde kuruyordu. Rakamları da tanısın diye yapbozun arkasına ben numaralarını 1'den 100'e kadar yazdım. Daha sonra evde yapbozu bozduk. Bir gün yapbozun resmini gösterdim ve bu hangi parça diye sordum. 47 cevabını verdi, başka bir tane gösterdim 85, başka bir tane 13... Bunu gördüğüm zaman çok dikkatimi çekmişti."

Sınıfı peşinden sürüklüyor

Dadandı'nın sınıf rehber öğretmeni Ahsen Karabıçak da Bilgehan'ın derse katılabilen, peşinden sınıfı sürükleyen bir öğrenci olduğunu dile getirdi.

Bilgehan olmadığı takdirde sınıf içerisindeki başarının düşebileceğine dikkati çeken Karabıçak, "Kendisini yakalama hırsıyla diğer öğrencileri tetikleyen bir dinamit gibi sınıfta. Çalışma azmiyle, hırsıyla diğer öğrencileri de peşinden götürüyor. Biz öğretmenler olarak bazen ona yetemediğimizi bile biliyoruz. Çok özel, üstün yetenekli bir çocuk. Güzel kompozisyonlar yazıyor, birincilikleri var. Her girdiği bir yazma yarışmasında muhakkak bir derece alıyor" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zekasıyla Kıskandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement