Zonguldak - Yaralı Uzman Çavuş: Bir Mermi ya da Bilye Bizi Yıldırmaz - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Yaralı Uzman Çavuş: Bir Mermi ya da Bilye Bizi Yıldırmaz

Zonguldak - Yaralı Uzman Çavuş: Bir Mermi ya da Bilye Bizi Yıldırmaz

Yaralı Uzman Çavuş: Bir mermi ya da bilye bizi yıldırmaz Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde geçen 30 Ocak'ta PKK'lı teröristlerin attığı el yapımı bombanın patlamasıyla sol gözünden yaralanan Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Erdem Yurt, tedavisinin ardından Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ndeki baba evine geldi.

18.02.2016 14:04

Yaralı Uzman Çavuş: Bir mermi ya da bilye bizi yıldırmaz

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde geçen 30 Ocak'ta PKK'lı teröristlerin attığı el yapımı bombanın patlamasıyla sol gözünden yaralanan Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Erdem Yurt, tedavisinin ardından Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ndeki baba evine geldi. Yurt, "Gözümün birini kaybetsem de önemi yok. Ben görevime dönmek istiyorum. Bir mermi ya da bilye bizi hiçbir zaman yıldırmaz" dedi.

Evli, 1 çocuk babası 5.5 yıllık uzman çavuş Erdem Yurt, görev yaptığı Mardin Jandarma Özel Harekat Komutanlığı'ndan geçici görevle gittiği Sur'da teröristlerle girilen çatışmada, atılan el yapımı bombanın patlaması sonucu sol gözünden yaralandı. Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde yapılan ilk tedaviden sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edilen Yurt, 16 gün süren tedavinin ardından Devrek'in Karacaören Köyü'ndeki baba evine döndü.

Eşi Betül, 2.5 yaşındaki kızı Ebrar Medine ile anne ve babasına kavuşan Erdem Yurt büyük sevinç yaşadı. Erdem Yurt, Türk bayraklarıyla donatılan baba evinde ailesiyle hasret giderirken, akraba ve komşularının 'geçmiş olsun' dileklerini kabul etti.

'KAHRAMANCA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Erdem Yurt, göz kapağının arka tarafından bilye olduğunu, ancak riskli olduğu için bilyenin şimdilik alınmadığını söyledi. 1 ay sonraki kontrolde ameliyata karar verileceğini anlatan Erdem Yurt, şu anda iyi olduğunu belirtti. Ankara'ya götürüldüğüde aklının Sur'da arkadaşlarında kaldığını ifade eden Erdem Yurt, şöyle konuştu:

"O an arkadaşlarımı yalnız bıraktığımı düşünmüyordum. Ama arkadaşlarım bana bir şekilde ulaştılar, gönlümün rahat olması gerektiğini söyledile. Orada psikolojik bir savaş var. Polis ve asker eşleri, evlatları, anne, babaları birer kahraman. Onların emeği çok büyük. Onlar da psikolojik mücadele veriyor. Devletimiz de gerekeni yapıyor. Biz ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için buradayız. Zaten biz gönüllüyüz. Ben çok şükür, gözümün birin kaybetsem de önemi yok. Şu an kaybetmedim ama tek gözüm vardı, sıkıntı yok. Biz kahramanca mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim hiçbir zaman aklımızda ölüm yok zaten. Aklımızda ölüm olsa orda işimiz olmaz. Biz Allah'a emanet edilerek uğurlanıyoruz. Bizim ölüm hiçbir zaman aklımızda yok. Ben görevime dönmek istiyorum. Bir mermi ya da bilye bizi hiçbir zaman yıldırmaz."

Betül Yurt da eşi ve yaptıklarıyla gurur duyduğunu söyleyerek, "Vatan sağ olsun" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Yaralı Uzman Çavuş: Bir Mermi ya da Bilye Bizi Yıldırmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement