Final Heyecanı Aya İrini Müzesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Final Heyecanı Aya İrini Müzesi'nde

Final Heyecanı Aya İrini Müzesi\'nde

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nda yarı final yapıldı.

19.09.2012 11:56

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın 18 Eylül Salı günü yapılan yarı finalinde dokuz yarışmacı finale katılmaya hak kazandı. Yarışmanın finali ve ödül töreni 20 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleşecek. Final gecesinin biletleri İKSV'den ve Biletix satış sisteminden temin edilebilir.

7. Leya Gencer Şan Yarışması'nın 18 Eylül Salı günü yapılan ve 13 ülkeden 20 yarışmacının katıldığı yarı finalinde dokuz finalist belirlendi. Yarışmanın finalinde; Caner Akgün (bariton/ Türkiye), Kristina Bikmaeva (soprano/ Rusya), Ludmilla Miranda Bauerfeldt (soprano/ Brezilya), Jessica Rose Cambio (soprano/ İtalya-ABD), Valeria Tornatore (mezzosoprano/ İtalya), Irina Ioana Baiant (soprano/ Romanya), Shin Je Bang (mezzosoprano/ Güney Kore), Medet Chotabayev (tenor/ Kazakistan) ve Fatma Said (soprano/ Mısır) yarışacaklar.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın 20 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleşecek Final Gecesi'nde yarışmacılar jüri tarafından belirlenen aryaları, jüri ve izleyicinin karşısında seslendirecekler. Finalistlere, İtalyan şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Leyla Gencer Şan Yarışması final heyecanı aynı zamanda Skytürk360 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Birincilik ödülünün 12.500, ikincilik ödülünün 7.500, üçüncülük ödülününse 3.500 Avro olduğu 7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nda bir finalist de La Scala Tiyatrosu Akademisi'nin üç aylık Eğitim Bursu Özel Ödülü'nün sahibi olacak. Yarışmanın sponsorlarından Doğuş Grubu'nun bu yıl ilk kez vereceği Doğuş Özel Halk Ödülü ise dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek. Doğuş Özel Halk Ödülü'nün sahibi olacak bir finalist 2013 D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'ne davet edilecek.

Leyla Gencer Şan Yarışması'nın bu yıl Londra, Viyana, Madrid, Milano ve İstanbul'da gerçekleştirilen canlı ön elemelerinde, ön eleme jürisi, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 176 adayı değerlendirdi ve İstanbul'daki elemelere katılmaya hak kazanan yarışmacıları belirledi. 16 ve 17 Eylül'de yapılan çeyrek finale 22 farklı ülkeden 40 yarışmacı katıldı. Jüri değerlendirmesinin ardından yarışmacıların 20 tanesi yarı finale katılmaya hak kazandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, La Scala Tiyatrosu Akademisi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 7. Leyla Gencer Şan Yarışması, Doğuş Grubu ve Garanti Bankası'nın sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Borusan Holding'in katkılarıyla düzenlenecek.

Leyla Gencer Şan Yarışması Final Heyecanının Biletleri İKSV ve Biletix'te

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın final gecesinin biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV'den (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane  212 334 07 00/ hafta içi saat 10.00-18.00 arası) satılıyor. Bilet fiyatları, 40 TL ve 25 TL (öğrenci).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Final Heyecanı Aya İrini Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement