Köyceğiz Gölü Çevresinde Bisiklet Turizmi - Son Dakika
Kültür Sanat

Köyceğiz Gölü Çevresinde Bisiklet Turizmi

Köyceğiz Gölü Çevresinde Bisiklet Turizmi

Muğla'ya bisiklet sporuyla ilgili temaslarda bulunmak amacıyla gelen EuroVelo Direktörü Adam Bodor, Köyceğiz Gölü çevresinde de pedal bastı.

18.02.2013 18:10

Muğla'ya bisiklet sporuyla ilgili temaslarda bulunmak amacıyla gelen EuroVelo Direktörü Adam Bodor, Köyceğiz Gölü çevresinde de pedal bastı. Köyceğiz'in CHP'li Belediye Başkanı Salih Erbay, "EuroVelo Ağı'nın Türkiye ayağında olmak demek, bisikletle seyahat eden 20.4 milyon kişinin, konakladığı yerlerde harcadığı ortalama kişi başı 57 Euro'dan pay almak demektir" dedi.

Adam Bodor, EuroVelo Türkiye Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Köyceğizli bisiklet severler, Başkan Salih Erbay'la göl kenarında biraraya geldi. Ekmekçi, Muğla'da yapılan bisiklet zirvesinden sonra Marmaris, Köyceğiz ve Fethiye'de incelemelerde bulunacak olan Bodur'un bir rapor hazırlayacağını söyledi. Grup daha sonra Köyceğiz Gölü'nün çevresinde bisiklet turu yaptı.

Akşam yemeğinde de bölgeyle ilgili düşüncelerini açıklayan Bodor, "Yollarda eksikler var, düzenlenmeli ve standartlara uygun hale getirilmeli, bisiklet yolları yapılmalı. Uygun olan doğa mutlaka değerlendirilmeli" dedi.

Belediye Başkanı Salih Erbay da Adam Bodor'u ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "EuroVelo Ağı'nın Türkiye ayağında olmak demek, bisikletle seyahat eden 20.4 milyon kişinin, konakladığı yerlerde harcadığı ortalama kişi başı 57 eurodan pay almak demektir. Bu çok önemli bir rakam. Köyceğiz Gölü'nün etrafında Sultaniye Kaplıcası, Kaunos Harabeleri ve kaya mezarlarımız var. Onlara orman ve göl manzaraları da eklenince 70 kilometrelik bisiklet rotamızı EuroVelo standartlarına göre planlamamız mümkün. Bu konuda çalışan Feridun Ekmekçi hocamızı ve heyetini kutluyorum. Biz de yerel yöneticiler olarak bu projeye tam destek veriyoruz" diye konuştu. - Muğla/ Köyceğiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Köyceğiz Gölü Çevresinde Bisiklet Turizmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement