'En Uzun Yüzyıl' Dizisi TRT'de Başlıyor - Son Dakika
Medya

'En Uzun Yüzyıl' Dizisi TRT'de Başlıyor

\'En Uzun Yüzyıl\' Dizisi TRT\'de Başlıyor

Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatacak olan yeni dizi, "En Uzun Yüzyıl" 6 Aralık Cuma günü TRT ekranında başlıyor.

04.12.2013 14:59  Güncelleme: 15:06

TRT'nin Osmanlı imparatorluğunun 1822 ile 1922 tarihleri arasında geçen son ve en zorlu yüzyılını anlatmayı amaçlayan yeni projesi, "En Uzun Yüzyıl" 6 Aralık Cuma günü TRT ekranında başlıyor.

İLK BÖLÜMDE TANINMIŞ OYUNCULAR VAR

İlk modern darbe olarak kabul edilen Abdülaziz Han'ın tahtan indirilmesini anlatan ilk bölümde, tanınmış oyuncular yer alıyor.

Ferit Aktuğ, Burak Tamdoğan, Tuğçe Kumral, Adnan bircicik, Nejat Birecik, Muhammet Cangören, Demir Karahan'ın rol aldığı dizide 1000 e yakında figuran kullanıldı.

DÖNEM DİZİSİ OLACAK

Yapımcılığını PİARDNA Görsel Yapım Hizmetlerinin üstlendiği projenin, yönetmenliğini daha önce TRT yayınlanan Kurt Kanunu ve Yol Ayrımı dizisinden tanınan Yasin Uslu, Senaryo yazarlığını Uğur Uzunok yaptı.

En Uzun Yüzyıl; darbelerin, gizli örgütlerin, dış güçlerin çokça konuşulduğu bu günlerde TRT de ilgiyle izlenecek bir dönem dizisi olarak izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

TARİHİ MEKANLARDA ÇEKİLDİ

Osmanlının en zorlu yüzyılı olan 19. Yüzyılında yaşanan önemli olayları ve dönüm noktalarını anlatan 'En Uzun Yüzyıl, İstanbul'da bir çok tarihi mekanda çekildi. Abdülaziz Han'ın öldürülme sahnesi ise gerçek mekanında yani Abdülaziz''in öldürüldüğü Feriye Sarayı'nda çekildi.

HİKAYESİ KISACA ŞÖYLE...

Kendi göreve getirdiği paşaların dış güçlerle işbirliği sonucunda tahtan indirilen, haremi ve kendisi aşağılanan ve sonra da öldürülen Abdülaziz'in intikamını almak yaveri kayınbiraderi Çerkez Hasan'a düşer.

Herkesin korkup sustuğu bir ortamda Çerkez Hasan, darbecilerin toplantısını basarak darbenin liderliğini yapan Serasker Hüseyin Avni Paşa'yı öldürüp donanma komutanı Kayserili Ahmet Paşa'yı yaralar. Böylelikle hem Padişahın hem de üzerinden şalı alınarak yarı çıplak halde Dolmabahçe sarayından çıkarılan ve üşüterek ölen Kardeşi Nesrin Sultan'ın intikamını alır.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Medya 'En Uzun Yüzyıl' Dizisi TRT'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement