ABD Büyükelçiliği'ndeki Yemeğe 'Mazeret' İptali - Son Dakika
Politika

ABD Büyükelçiliği'ndeki Yemeğe 'Mazeret' İptali

ABD Büyükelçiliği\'ndeki Yemeğe \'Mazeret\' İptali

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson'ın Dün Kürt Kökenli Vekillere Verdiği Kahvaltının Ardından Bugün AK Parti'li 4 Vekil ve Ödp Genel Başkanı Uras'a Vereceği Öğle Yemeği, İptal Edildi.

29.11.2007 18:42

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın önceki gün Kürt kökenli vekillere verdiği kahvaltının ardından bugün AK Parti'li 4 vekil ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'a vereceği öğle yemeği, AK Parti'lilerin mazeret bildirmesi nedeniyle iptal edildi. Büyükelçilik, yemeğin iptal gerekçesini ÖDP lideri Uras'a, "Önceki günkü kahvaltıyla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldı. Bu nedenle yemek ileri bir tarihe ertelendi' diye açıkladı.

ABD Büyükelçisi Wilson, Kürt kökenli vekillere önceki gün verdiği kahvaltının ardından bu kez de ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda'yı öğle yemeğine davet etti. Ancak AK Parti'li 4 milletvekilinin mazeret bildirerek, yemeğe katılmayacaklarını ifade etmeleri üzerine ABD Büyükelçiliği yemeği iptal

etti. Daha önce yemeğe katılacağını açıklayan ÖDP lideri Ufuk Uras'a da iptal gerekçesi, "Önceki günkü kahvaltıyla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldı. Bu nedenle yemek ileri bir tarihe ertelendi' diye açıklandı.

AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, parti teşkilatının düzenlediği bir program için Şırnak'ta olduğunu belirterek, bu nedenle yemeğe katılamayacağını elçiliğe bildirdiğini söyledi. Seyda, "Parti yönetiminden 'katıl ya da katılma' şeklinde bir uyarı almadım. Biz de davete icabet etme geleneği vardır. Mazeretim olmasaydı katılırdım" dedi. Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yemekle aynı saatte başka bir randevusunun olduğu için davete katılamadığını söyledi. Van Milletvekili Gülşen Orhan

da, yemeğin yapılacağı saatte AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu toplantısının olduğunu, bu nedenle yemeğe katılmadığını ifade etti.

(DA-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika ABD Büyükelçiliği'ndeki Yemeğe 'Mazeret' İptali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement