Abdüllatif Şener'e Sivas'ta Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Politika

Abdüllatif Şener'e Sivas'ta Coşkulu Karşılama

Abdüllatif Şener\'e Sivas\'ta Coşkulu Karşılama

Kendisini karşılamak için kent girişine gelen yüzlerce aracın yanında bekleyen partilileri ve hemşerilerini otobüsten inerek selamlayan Şener yaklaşık 2. 5 kilometre yürüdü

16.04.2011 17:30

Kendisini karşılamak için kent girişine gelen yüzlerce aracın yanında bekleyen partilileri ve hemşerilerini otobüsten inerek selamlayan Abdüllatif Şener yaklaşık 2. 5 kilometre yürüdü. Daha sonra yeniden seçim otobüsüne binen Şener, kent merkezinde düzenlenen konvoy ile halkı selamladı. Şener'in geçtiği noktalarda konfetiler patlatıldı.

Halkın sevgi gösterilerine Şener, eşi Berrin Şener ile birlikte el sallayarak karşılık verdi. Şener daha sonra partililere ve basın mensuplarına hitap etmek üzere Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada kendisini dinlemeye gelenleri selamlayan Şener, Türkiye'nin tüm illerinde Abdüllatif Şener'in isminin sorulmasını isteyerek, şöyle dedi:

" Sivas'ın yetiştirdiği siyaset adamı olarak Şener'i nasıl bildiğini sorduğumuzda iyi şahadet yaptıklarını, ismimle birlikte Sivas'ı tebrik ve tescil ettiklerini tüm Türkiye'nin Sivaslı kucaklaştığını göreceksiniz. Ortaya koyduğumuz siyaset tavrı, insanlar tarafından kabul edilmiştir. Siyasetteki farkımız benden kaynaklanmıyor. Bu siyaset Sivas'ın farkıdır. Çünkü Sivaslı dürüsttür. Temiz, vatanseverdir, insan aşkıyla, toprak ve vatan aşkıyla yanar. Yaptığı işin hakkını verir. Sivas'ın bağrından çıkan bir siyaset insanı olarak bende hepinizin yaptığı bir şeyi yaparak siyasetin hakkın vermeye çalıştım. Onun için insanlar farkı gördüler. Çünkü siyaset yapanların üzerinde tüm insanların, hayvanların yaprağın ve toprağın hakkı olduğuna inanırım. Hayatım her safhasında da buna inanacağım. "

Muhalefette iyi temsil, iktidarda doğru yönetim, iyi hizmet anlayışının siyaset insanın temel vasfı olması gerektiğini belirten Şener şöyle devam etti:

"16 yıllık milletvekilliği ve bakanlığım döneminde içinizden biri olarak bu hassasiyete özen gösterdim. Sivaslı'nın yüreğindeki konuşmaya çalıştım. Hükümet koltuğunda ise Sivaslının arzuladığı ülkeyi inşa için gece gündüz mesai harcadım. 58 ve 59'inci hükümetlerdeki yaptıklarım, 10 yıllık muhalefet döneminde ise meclis kürsüsünden haykırdıklarım tüm milletin hafızasındadır. Şu ana kadar kimse bana ülkemle ilgili, seçildiğim kent ile ilgili şunu yanlış yaptın, bunu eksik yaptın dememiştir. "

Kendini bu dönemde Sivas'a emanet ettiğini söyleyen Şener, özelleştirme ve yabancılaştırmaya karşı çıktığını, TBMM'de 550 milletvekilinin 800 dokunulmazlık dosyası olduğu halde kendisinin 16 yıllık milletvekilliği döneminde tek dosyası bulunmadığını kaydederek şöyle devam etti:

"Milletvekili görevinden istediğin zaman istifa edemez. Anayasa'da da bu vardır. Milletvekilleri onaylamazsa istifa geçersizdir. Vatandaş milletvekiline öbür seçime kadar kendi hak ve hukukunu emanet etmiştir. Bu hakkı 2002'den 2007'ye kadar taşıdım. Çünkü Sivaslı ve bu ülke insanı hak ve hukukunu bir sonraki seçimlere kadar emanet etmişti. Hayatım boyunca hiçbir hakkı ezdirmedim. Bazıları yeni seçime girerken niye bıraktığımı soruyor. Bu bir kabahat ise, bu kabahat çocukluğumdan beri Sivas'ımızda camilerde, bayram namazlarında, cuma namazlarında vaiz kürsüsünden 'Haram para ile hacca gidilmez, haram para ile sadaka verilmez' diyen bu toprakların müftülerin, bütün camilerdeki imamlarındır. Bırakmak bir kabahat ise bunun sorumlusu, 'Boğazından haram lokması geçmesin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yeme' diyen babam, Sivas'taki amcalarımın, Sivas insanınındır. Ben yolsuzluk yapamam, harama bulaşamam. Etrafta haram görüyorsam duramam. "

Abdüllatif Şener, görev başında olduğu dönemde yabancılaşmaya, yabancılara toprak satışına, Galataport'un İsrailli işadamlarına satışına karşı çıktığını anlatırken, "İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'in karadan gemileri yürüttüğü bölgenin yeni bir Ceneviz kolonisi haline dönüşmesine razı olamadım. Ben bu toprağın insanıyım. Biz alışık değiliz. Kıyametler koparken, çirkinlikler yer küreyi sarkmışken içinde yaşamaya alışık değiliz. Biz bize öğretilenle duruyoruz. Temiz, dürüst ilkeli, başarılı, çalışkan hizmet anlayışıyla, çalışan siyaset adamına bu ülkenin ihtiyacı var. Boğulmuşsak, boğulacağımızı hissetmişsek orası bize göre değildir. ya hep birlikte haklıyız, ya hep birlikte haksızız. Rahat ve refah içindeki bir hayattansa, zor ama onurlu bir hayatı tercih etmek hepimizin şiarıdır" dedi.

Seçimde Türkiye Partisi'nin bazı siyasi partileri destekleyeceği yönündeki bilgilerin maksatlı ve gerçek dışı olduğunu belirten Şener, genel Başkanlık görevinden ayrılarak bağımsız aday olduğunu bütün siyasi partilere eşit uzaklıkta olduklarını söyledi. Konuşması devam ederken salondan gelen çocuk ağlama sesleri üzerine ara vererek yanlarına çağıran Şener, 2. 5 yaşındaki Seyit Muhammet ve ablası 4 yaşındaki Zarife Nur Güven'i kucağına aldı. Bir süre çocuklarla ilgilenen ve yanaklarından öpen Şener anneleri Vahide Güven'e ise çocukları ağlatmaması yönünde nasihatte bulundu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Abdüllatif Şener'e Sivas'ta Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement