Bakan Eker'in Muş Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Eker'in Muş Ziyareti

Bakan Eker\'in Muş Ziyareti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ziyaret ettiği muhtaç aileye, yaşadıkları ev sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

11.08.2012 22:02

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ziyaret ettiği muhtaç aileye, yaşadıkları ev sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

Muş'ta bulunan Bakan Mehdi Eker, iftar yemeğinin ardından ihtiyaç sahibi 5 kişilik Yaşar ailesini ziyaret etti. Muratpaşa Mahallesi'nde tek odalı toprak evde yaşayan 79 yaşındaki Süleyman Yaşar ile görüşen Bakan Eker, aile bireyleriyle Kürtçe sohbet etti. Evde kendisine çay ikram edilen Bakan Eker, çocuklardan birinin Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduğunu, diğer iki çocuğunun da kamu yönetimi ve Fen Lisesi'nde okuduğunu öğrenince babayı kutladı. Eğitimde motivasyonun önemli olduğunu belirten Bakan Eker, "Motivasyon insanın içindedir, fiziki şartlarında değil. Bizim de yetiştiğimiz ortam maddi olarak bundan çok farklı değildi. Çocuklar çok zeki ve hepsi oldukça başarılı. Ailenin ev sorununun çözümü için Vali Bey'le görüştüm ve ailenin ev sorunu çözülecek" dedi.

Ailenin ikamet ettikleri evden çıkartılacağını öğrenen Vali Ali Çınar ise, aileye ev kiralayacakları ve ev kirasını da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesinden karşılayacakları sözünü verdi. Ailenin büyük kızı olan ve Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun Semra Yaşar'ı için Sosyal Destek Program'ı (SODES) kapsamında sözleşmeli işe alacaklarını belirten Ali Çınar, aileye her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Ziyarette Bakan Eker'e, Vali Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar ile Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz eşlik etti. Bakan Eker ve beraberindekiler, daha sonra teravih namazını kılmak üzere Hacı Şeref Camii'ne geçti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker'in Muş Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement