"Ballı Takas" Meclis Gündeminde - Son Dakika
Politika

"Ballı Takas" Meclis Gündeminde

"Ballı Takas" Meclis Gündeminde

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Yanıtlaması İstemiyle Verdiği Soru Önergesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Damadıyla İlgili Arsa Takası İddialarını Meclis Gündemine Taşıdı.

08.01.2009 12:47

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadıyla ilgili arsa takası iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Güvel Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ankara ili Çankaya ilçesinde bulunan ve iki milyon lira değer biçilen bir bina karşılığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait aynı ilçe sınırları içinde bulunan ve altı milyon lira değeri olduğu iddia edilen bir arsanın AKP kapatma davasının hemen öncesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı ile takas edildiği ve siyasi çıkar sağlandığı iddialarını gündeme getirdi. Bakan Atalay'a sözkonusu takas işlemine konu olan taşınmazların değerleri konusunda ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığını soran Güvel, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Takas işlemi hangi mevzuata göre yapılmıştır? Yapılan takas işleminin gerekçesi nedir? Takas işlemine konu olan arsanın belediyenin planlarında, "Bölgesel ticaret merkezi" olarak gösterildiği ve konut yapma izni bulunduğu iddiaları doğru mudur? Söz konusu takas işleminde kamu yararı bulunmakta mıdır? Söz konusu iddialar hakkında Bakanlığınızca herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır? Söz konusu takas işlemi 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 18'inci maddesi 1'inci fıkrası (a) bendinde yer alan Büyükşehir Belediye Başkanına verilen "beldenin ve belediyenin hak ve menfaatlerini korumak' göreviyle örtüşmekte midir? Söz konusu takas işlemi Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 9'uncu maddesinde anılan "Kamu görevlileri, gerçek veya tüzel kişilere öncelikli, ayrıcalıklı, taraflı ve eşitlik ilkesine aykırı muamele ve uygulama yapamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef alan bir davranışta bulunamazlar" ilkesiyle örtüşmekte midir?" (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Ballı Takas' Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement