Kırklareli'de BDP Kongresi, Protesto Edildi - Son Dakika
Politika

Kırklareli'de BDP Kongresi, Protesto Edildi

Kırklareli\'de BDP Kongresi, Protesto Edildi

Kırklareli'de bir grup, BDP Kırklareli İl Başkanlığının yarın yapılacak 1. olağan kongresini protesto etti.

16.11.2013 19:38  Güncelleme: 20:24

Kırklareli'de bir grup, BDP Kırklareli İl Başkanlığı'nın yarın yapılacak 1. olağan kongresini protesto etti.

Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan ve aralarında MHP ile Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşat Yamaner, yaptığı konuşmada, BDP'yi Kürtler'in temsilcisi değil, PKK'nın siyasi uzantısı olarak gördüklerini söyledi. BDP'nin ülkeyi bölmeye çalıştığını ileri süren Yamaner, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve aziz Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız yaşaması için, gerekirse canlarını vererek her türlü tepkiyi ortaya koymaya hazır olduklarını belirtti.

"BDP'nin Kırklareli'de yapılanmasına, barınmasına ve sinsi emellerini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz" diyen Yamaner, şöyle devam etti:

"BDP'den, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek dil ilkesinden bahseden veya buna onay veren görülmüş, duyulmuş mudur ? Tam tersine BDP'liler artık federasyonun, özerk yapının kendilerine yetmeyeceğini söylüyorlar.

İmralı canisinin serbest bırakılmasını ve ayrı bir devlet olmak dahil, her şeyin konuşulmasını istiyorlar. Bundan geri dönüş olamayacağının tehditlerini savuruyorlar. Bugün maalesef bayrağa sahip çıkmanın adı tahriktir. Türk milletine saygı ile bağlı olmanın adı faşizmdir. Türk milliyetçiliğini savunmanın adı ırkçılıktır. Andımızı okumanın adı ilkelliktir. Lakin sizler geçmişte size ihtiyaç olan her anda ortaya çıktınız ve bayrağı yükselttiniz. Türk milletini düştüğü dar boğazdan kurtarmalıyız. Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle bugün itibariyle yarın yapılacak, BDP kongresini protesto etmek ve bu vatanın birliğine, bütünlüğüne kastedenlerin şanlı bayrağımız altında ezileceğini, boğulacağını kanıtlamak için tüm vatandaşlarımızı evlerine, dükkanlarına arabalarına Türk bayrağı asmaya davet ediyoruz."

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kırklareli'de BDP Kongresi, Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement