Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şahısları için değil, Türkiye için siyaset yaptıklarını söyledi.

23.02.2014 22:13

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şahısları için değil, Türkiye için siyaset yaptıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli toplu aday tanıtım törenine katıldı. İzmit'te bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'unda gerçekleştirilen aday tanıtım programında, Bakan Işık ile birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, AK Parti belediye başkan adayları ve çok sayıda partili de hazır bulundu.

Aday tanıtım programında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. 30 Mart akşamı 12 ilçe ve büyükşehirde 13'te 0 yaparak yolumuza devam edeceğiz. Biz partimizi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için kurduk. Biz bir kadaro hareketiyiz. Ben değil biz anlayışla hareket ederiz. Bu harekette ben yok biz varız. Biz şahsımızı için değil ülkemiz için siyaset yapıyoruz. Şahsı için siyaset yapanlar, şahsi çıkarlar sona erdiği zaman davalarını terk eder. Seçimler attık çok yakın. Biz partimizi kurarken hakimiyet kayıtsız şartız milletindir dedik. 7 defa bu aziz millet bize desteğini verdi. İnanıyorum ki 30 Mart'ta da milletimiz bize o desteği verecek. Yerel kalınma Kocaeli'de devam edecektir. Artık Türkiye Kocaeli modelini uyguluyor. 2002 yılında maalesef namerde muhtaç bir ülkeydik. Bugün yardım eder ülke haline geldik. 2002'de Türkiye alan eldi, bugün veren el oldu. Rant ekonomisine ait ülkeyi üretim ülkesine dönüştürdük. Bugün Kocaeli'nin ihracatı 10 kat arttı. Biz hedefi olan bir iktidarız. 2023'te Kocaeli'nin hedefi 50 miyar dolar ihracat. Türkiye'nin hedefi 500 milyar dolar ihracat. 2002'de bütün ülkenin yaptığı ihracatın 1,5, katını 2023'te sadece Kocaeli yapacak. Bugün kendi insansız hava aracımızı uydumuzu,füzemizi kendimizi üretiyoruz. İnşallah yakında kendi savaş uçağımızı da kendimiz üreteceğiz. 2023'te Türkiye yüksek teknoloji üreten süper lig takımları arasına girecek. İstiyoruz ki Kocaeli ARGE ve bilim şehri olsun. Bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz Türkiye'yi büyütürken muhalefet ise hedef küçülttü. AK Parti olarak 2023'te 500 milyar dolar hedef koyduk. Muhalefet İktidardan bizi ulaştırmak için farklı oyunların içine giriyor. CHP'de artık milletin gücüyle iktidar olmaktan ümidini kesti. Artık CHP paralel yapıya bel bağlayan bir yapı haline geldi. Muhalefet acaba bu yolsuzluktan bir şey çıkarda bize gün doğar mı anlayışıyla hareket ediyor. Bizim sorunumuz bu hareketin bu insanların emeğini bir takım küresel güç odaklarıyla iş birliği yaparak kullanmaya çalışan paralel yapıyladır. Biz istiyoruz ki Türkiye'de devletin içinde devlet olmasın. Hakimiyet kayıtsız şartız milletin olsun İnşallah 30 Mart'ta sizler gereğini yapacaksınız. Kocaeli Büyükşehir'de 518 bin 191 oy hedefi ile ipi göğüslemek istiyoruz. İstiyorum ki Kocaeli başbakanımızın, 'Allah nazardan saklasın' dediği bir il olsun. Kocaeli Ak belediyecilikle yoluna devam etsin" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında, "5 yıl önce hedef 12 demiştik. 12 ilçe belediye başkanlığını ve büyükşehiri kazanmak için çok çalıştık. Milletin emanetini taşımaya talip olduk. Milletimizin teveccühüne ve güvenine sahip olduk. Kocaeli'de AK Parti'nin hizmet bayrağını göklere diktik. İşimize devam ettik. Çok büyük işler başardık Kocaeli'de. Bu başarı tüm Kocaelili kardeşlerimizin başarısıdır. Bu eser Kocaeli halkının eserdir. Başta başbakanımızın, Türkiye'nin önün açmasıyla, adam gibi durmasıyla bu başarıları elde ettik. Başbakanımızın liderliğinde yeni Türkiye'yi kuruyoruz. Yeni Türkiye yolunda bir daha Kocaeli diyeceğiz, inşallah. Her ilçemiz için daima hizmet, daima millet diyoruz. Bizim siyasetten anladığımız halkımıza hizmet etmektir. Allah'ın izniyle 31 Martla birlikte, yaşam, ticaret, kültür ve turizmde model şehir programına start vereceğiz. Türkiye'nin bilişim merkezi olmak için yeni projelerimizi uygulamaya alacağız. Milletin istiklali için en güçlü sesi Kocaeli'den vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Işık bütün belediye başkanları ile toplu fotoğraf çektirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement