CHP İstanbul Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Adaylarını Tanıttı

CHP İstanbul Adaylarını Tanıttı

CHP'nin İstanbul Milletvekili adayları bugün topluca medyanın karşısına çıktı.

21.04.2011 14:50  Güncelleme: 14:58

CHP'nin İstanbul Milletvekili adayları bugün topluca medyanın karşısına çıktı. CHP İstanbul İl Başkanlığının Conrad otelde düzenlediği tanıtım toplantısına İstanbul'un 3 ayrı seçim bölgesinden adaylar katıldı. Toplam 85 milletvekili adayından 4'de 3'ü toplantıda hazır bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin'in adaylara hitaben yaptığı konuşmada binlerce gönüllü CHP üyesinin İstanbul'u karış karış dolacağını ve CHP'nin politikalarını halka anlatacağını söyledi. Şahin CHP'nin tek başına iktidar olacağını öne sürdü. Toplantıya katılan milletvekili adayları tek tek sahneye çağırıldı. Toplu fotoğraf çektirildi. Birinci bölge adaylarından seçilebilecek sırada olan Akif Hamzaçebi, Ayşe Eser Danışoğlu ve İhsan Özkes'in hazır bulunduğu toplantıya, 7. sıradan aday gösterilen Nur Serter'in katılmaması dikkat çekti. Emekli müftü ve Türkan Saylan'ın vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldıran İhsan Özkes, 2002'de de aday olduğunu, 10 yıldır milletvekiliğine hazırlandığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 26, 5 yıl sahada görev yaptığını söyleyen Özkes, CHP'nin olası iktidarı halinde Diyanet İşleri Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanlığına hazır olduğunu sözlerine ekledi. Özkes, " Benim bakan olmamdan önce, bizim iktidar olmamız önemlidir" dedi.

SOYSAL'DAN İLGİNÇ TAVIR

CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci sıradan aday olduğu İstanbul 2. Bölge adaylarından Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ayaydın, Haluk Eyidoğan ve Aykut Erdoğdu toplantıya katıldı. 11. Sıradan aday gösterilen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, toplantıya geç geldi. Adaylar sahneye çağırılırken, Soysal son olarak sahneye çıktı. Kimseyle tokalaşmadığı dikkat çeken Soysal, toplu fotoğraf çekiminde de yanda durdu. Tek başına oturan Soysal, bu tavrının nedenini soran gazetecilere, " Bunun çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Benim için gerekli olan sokaktır" karşığını verdi. " Bizim biran önce sokaklarda halkımızla buluşmamız gerek" diyen Soysal, kırgın mısınız sorusuna, "hayır siyasette olur böyle şeyler" karşığını verdi.

CHP'NİN YAHUDİ ADAYI

CHP'nin 2. Bölge adayları arasında yer alan Musevi kökenli Mari Gormezano'da toplantıya katıldığı. Çok heyecanlı olduğu gözlenen Gormezano, dedesinin Polonya göçmeni bir Osmanlı yahudisi olduğunu ve Cumhuriyet'le birlikte Türkiye'de kalmaya karar verdiğini ve Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Dedesinin Atatürk'ün şapka inkilabı dönemsinde şapka dizaynı yaptığını söyleyen Gormezano, Atatürk'ün partisinde olmaktan gurur duyuyorum dedi. Gormezano ayrıca teyzesinin de Atatürk'ün Fransızca öğretmeni olduğunu söyledi. Yahudilerin Lozan anlaşmasına göre azınlık olmadığını söyleyen Gormezano, " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bununla da grur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

TANRIKULU: YENİ CHP'NİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR

2. Bölge 3. sıra adayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yeni CHP'nin toplumda karşılığı olduğunu söyledi. Diyarbakır'dan değil de İstanbul'dan aday olması konusundaki eleştirilere de yanıt veren Tanrıkulu, " Genel Başkan Yardımcısıyım, bütün Türkiye benim seçim bölgem " şeklinde konuştu. YSK'nin bağımsız adaylar konusunda verdiği veto kararından biran önce dönmesi temennisinde bulunan Tanrıkulu, " Bu karar, demokrasi bakımından bir ayıp. Umuyorum YSK bu ayıptan döner" dedi. Hazine Müsteşarlığı Baş Kontrolörüyken CHPİstanbul ikinci Bölge 8. sıradan aday gösterilen Aykut Erdoğdu da, "CHP bir ışık doğuracak. Kronikleşmiş sorunları çözeceğiz" dedi.

BİNNAZ TOPRAK VATANDAŞLARA ANLATIYOR

Son olarak sahneye 3. Bölge adayları çağırıldı. DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Öğretim görevlisi Binnaz Toprak ve Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın da aralarında olduğu adaylar tek tek sahneye çağırıldı. Seçim çalışmalarına şimdiden başladığın söyleyen Binnaz Toprak, Bağcılar ve Güngören'de halkla buluştuğunu söyledi. Vatandaşın kendisine en çok aile sigortasını sorduğunu söyleyen Toprak, merdiven altı işçileri olarak tabir edilen ve asgari ücretin altında çalıştırılan vatandaşları da ziyaret ettiğini ve CHP'nin projelerini anlattığını sözlerine ekledi.

AKKİRAZ: YİNE HALKTAN YANA OLACAĞIM

Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz da, 3 önemli önceliği olduğunu söyleyerek bunları, kadın alevilik ve sanat olarak sıraladı. . Çözüm olsun diye siyaset içinde olduğunu söyleyen Akkiraz, " 41 senedir halktan yanayım. Yine halktan yana olacağım" dedi. CHP'nin en genç adayları orasında yer alan ve 3. bölgeden 7. sıradan aday gösterilen 1985 doğumlu Faik Tunay da parlamentoda gençlerin sorunlarına eğilmek istediğini söyledi. Adayların toplu fotoğraf çektirmesinin ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement