CHP'li Erdemir: "Ab One Mınute Kaldırmaz" - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir: "Ab One Mınute Kaldırmaz"

CHP\'li Erdemir: "Ab One Mınute Kaldırmaz"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “AB, Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir.

20.01.2014 12:31

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "AB, Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. AB one minute kaldırmaz" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın 5 yıl aradan sonra Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştireceğini söyleyen Aykan Erdemir, son derece gergin bir ortamda AB ziyaretinin gerçekleştiğini belirtti. AP Parlamentosu Liberal Grup üyesinin Türkiye-AB müzakerelerinin durdurulabileceğini söylediğini belirten Erdemir, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın daha yapıcı bir dil kullanması gerektiğinin altını çizen Erdemir, "Sayın Erdoğan, AB Türkiye için 50 yılı aşkın bir süredir milli meseledir, siyasi parti meselesi değildir. Türkiye'deki iç politika polemiklerine kurban edilemez. AB one minute kaldırmaz. Sayın Davutoğlu, 24. yasama dönemi boyunca AB Uyum Komisyonu çalışmalarımızda sizi göremedik. AB sürecine nasıl baktığınızı bizimle paylaşmanızı arzu ederiz. Sayın Çavuşoğlu, sizi de en kısa zamanda komisyonda bulunmaya ve bizlerle tanışmaya davet ediyoruz. Sizden bir beklentimiz var, yasama sürecinin AB müktesebatına uyumunu sağlamak için görüşülmekte olan yasa tasarılarının komisyona getirilmesi için çaba harcamanızı istiyoruz. AB uyum komisyonları pek çok diğer üye ülkelerde hep ana muhalefet partisi tarafından başkanlık edilen komisyonlardır, Türkiye'de böyle bir görüntü yok. Sayın Çavuşoğlu, AB'deki bu iyi örneklerden umarım esinlenir. Sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kanun tasarılarının uyum komisyonuna uğramaması çok düşündürücüdür. Bu konularda olumlu adım atılması Brüksel ziyaretini daha olumlu kılacaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir: 'Ab One Mınute Kaldırmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement