CHP'li Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir Açıklaması

CHP\'li Erdemir Açıklaması

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, internet yasaklarına geçit vermeyeceğine ve Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması noktasında gereken adımları atacağına inanıyoruz"

10.02.2014 12:15

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, internet yasaklarına geçit vermeyeceğine ve Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması noktasında gereken adımları atacağına inanıyoruz" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, torba yasayla getirilen yeni internet düzenlemesinin Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ni yerine getirmesinin önünde bir engel olduğunu savundu.

Düzenlemelerin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne yeni aykırılıklar içerdiğini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde yeni mahkumiyetlere yol açacağını öne süren Erdemir, şunları söyledi:

"Buradan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e bir çağrıda bulunmak istiyorum: Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde geri dönülmez hasarlara sebep olabilecek torba yasada yanlıştan bir an önce geri dönülmelidir. Toplumun geniş kesimlerinin ortak beklentisi, sayın Cumhurbaşkanımızın bu yasayı veto etmesidir.

Unutmayalım ki Çankaya vetosu, Kopenhag öncesi son çıkıştır; Strazburg'daki yeni bir AİHM mahkumiyeti öncesi son çıkıştır; Brüksel'de üyelik sürecimize ilişkin verilebilecek olumsuz bir karar öncesi son çıkıştır. Eğer sayın Cumhurbaşkanı bu akıl tutulmasına Çankaya'dan 'dur' demezse, Türkiye-AB Üyelik sürecinin yanı sıra Avrupa Konseyi ve AGİT üyelikleri de zarar görecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, internet yasaklarına geçit vermeyeceğine ve Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması noktasında gereken adımları atacağına inanıyoruz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement