CHP'li Güler: "Kırmızı Plaka ile Yerel Yönetim Yarışına Girilemez" - Son Dakika
Politika

CHP'li Güler: "Kırmızı Plaka ile Yerel Yönetim Yarışına Girilemez"

CHP\'li Güler: "Kırmızı Plaka ile Yerel Yönetim Yarışına Girilemez"

İZMİR (İHA) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'bakanların istifa etmeden aday olabileceği' yönündeki kararı ile ilgili olarak, "Kararın İzmir için de özel bir önemi var.

01.12.2013 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'bakanların istifa etmeden aday olabileceği' yönündeki kararı ile ilgili olarak, "Kararın İzmir için de özel bir önemi var. Eğer dendiği gibi bir bakan İzmir'e büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilirse, kırmızı plaka ve bakanlık bütçesi ile yerel yönetim yarışına girilemez" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Emekli-Sen'in düzenlediği aday adaylarının tanıtıldığı dayanışma yemeğine katıldı. 100'e yakın belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri aday adayı, yemekte birlik mesajı verdi. Geceye ayrıca Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Emekli-Sen Konak Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Birgül Ayman Güler, tüm aday adaylarına başarılar dileyerek, yerel seçimlerde tüm aday adayları ile birlikte çalışacaklarını söyledi. YSK'nın bakanların istifa etmeden aday olabileceği kararını da eleştiren Güler, "YSK bir karar aldı. Bakanlık mevkiinde oturup belediye başkanlığına aday gösterilen iktidar partisi milletvekilleri, bakanlıktan istifa etmeden belediye seçimlerini yürütebilecekler. Bu hiçbir şekilde parlamenter demokratik seçimin ve çok partili siyasal yaşamın eşitlikçi yarış anlayışına uygun bir düzenleme değil. Bu hiçbir şekilde seçimleri güvenle yürütmenin yolu değil. Bu nedenle yarından tezi yok kişi kişi, kurum kurum çalışarak AKP'nin kendini tek parti iktidarı sandığı ve öyle davrandığı bir dönemde buna izin vermeyeceğimizi yüksek sesle duyurma ihtiyacımız var. Bu aslında ülkemizin parlamenter demokratik rejiminin güvencesi, aynı zamanda seçimlerin güvencesi" dedi.

"HUKUK DIŞIDIR, MEŞRU DEĞİLDİR"

YSK'nın kararını hukuk dışı olarak nitelendiren Güler, "Kararın İzmir için de özel bir önemi var. Eğer dendiği gibi bir bakan İzmir'e büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilirse, kırmızı plaka ve bakanlık bütçesi ile yerel yönetim yarışına girilemez. Bu tercih hukuk dışıdır, meşru değildir ve seçime dayanan demokratik rejimin tümüyle ortadan kalması anlamına gelir. Bu gelişme bizim için yeni bir direniş nedenidir. Bunu Emekli-Sen Konak Şubesi ve İzmir şubeleri olarak buradan deklare ediyoruz" dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları söyledi:

"İlçe başkanlığım ve belediye başkanlığım döneminde hep sizlerle çalıştım ve zafere de sizlerle gittim. Bende çok emeğiniz var, emeğinize binlerce kez teşekkür ediyorum. Ben ilçe başkanı olduğum dönemde İzmir'de sadece iki tane belediye başkanımız vardı ama şimdi İzmir bizim. Sizden bu geceye dair tek talebim var, aday kim olursa olsun, hangi ilçede kim açıklanırsa açıklansın İzmir CHP'lidir, öyle de kalmalıdır. Şimdiden yolunuz açık, zaferiniz kutlu olsun."

"Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz" diyen Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de, "Bugün demokrasi mücadelesinden emekli olmamanın ne kadar önemli olduğunu son yaşadıklarımızla birlikte görüyoruz. Türkiye'de demokrasinin çok büyük sıkıntıları var. Türkiye'de emeğiyle yaşayan insanların çok büyük sıkıntıları var. Bu sıkıntılar için bu mücadele gerçekten çok önemli. Biz mücadeleden emekli olunmaz diyerek her türlü engeli aşmayı ve bu günlere gelmeyi başardık. Bizler sendikamız olarak özellikle son yıllarda emeklilerin sorunlarını gündeme getirmeyi ve sorunların tartışmaya açılmasını sağladık. 11 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyerek taleplerimizi orada bir kez daha haykıracağız" diye konuştu.

İktidara karşı her zaman alanlarda olacaklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, Ankara'da polisin öğretmenlere müdahalesini kınayarak, "Bu insanlara karşı cop kullandılar, biber gazı kullandılar, TOMA'ları üzerlerine saldılar ve sonuç olarak elleri öpülesi öğretmenlerimizin kolları kanatları kırıldı. Oysa ki bugün Türkiye'de 300 bine yakın ataması yapılmayan öğretmenlerimiz var. Ataması yapılmadığından dolayı 50'ye yakın intihar eden öğretmenimiz var. Öğretmenlerimize iş, ekmek, istihdam yaratmaktansa onlara karşı kullanılan copu da, TOMA'yı da DİSK olarak kınıyorum. Bizim geçlerimiz sokaklara çıktılar ne istediler? Dertleri sadece Taksim'de beş tane ağaç değildi, dertleri sadece AKM değildi, dertleri sadece Topçu Kışlası değildi. Bizim çocuklarımız sokaklarda sadece adalet istedi, özgürlük istedi, demokrasi istedi" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Güler: 'Kırmızı Plaka ile Yerel Yönetim Yarışına Girilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement