CHP'li Sındır: "Kara para, bir eve giren haram para ile benzer etkide" - Son Dakika
Politika

CHP'li Sındır: "Kara para, bir eve giren haram para ile benzer etkide"

CHP\'li Sındır: "Kara para, bir eve giren haram para ile benzer etkide"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bir ülkeye giren kara paranın "bir eve giren haram ve ayıplı para ile benzer etkide olduğunu" söyledi.

03.11.2022 11:55  Güncelleme: 12:24

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bir ülkeye giren kara paranın "bir eve giren haram ve ayıplı para ile benzer etkide olduğunu" söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Son günlerde kara para tartışmasının yaşandığını anımsatan Kuşoğlu, Türkiye'nin geçen yıl Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındığını kaydetti. Kuşoğlu, "Bu, Türkiye için üzüntü, sıkıntı duyulacak bir durum." dedi.

Kuşoğlu, gözlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle sözü Sındır'a bıraktı. Sındır, 8 kez servet affı çıkarılarak kara paranın sisteme girmesinin teşvik edildiğini öne sürdü.

Sındır, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışında Türk vatandaşlarına ait olan en az 300 milyar ABD doları olduğu söylenmekte. Bunun önemli bölümü de kara para. Yani kara para sisteme girdikten sonra yurt dışına çıkarılmaktadır. Kara para ülkesi olmamız, komşu ülke mafyalarının merkezi ve çatışma alanı haline gelmemiz hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Ayrıca kara para sisteme girdikten sonra Türkiye'yi terk etmekte ve hayrı varsa da görmemiz mümkün olmamaktadır. Bir ülkeye giren kara para, bir eve giren haram ve ayıplı para ile benzer etkide."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Sındır: 'Kara para, bir eve giren haram para ile benzer etkide' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement