DP Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu Açıklaması

DP Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu Açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkan adayı Samet Ocakoğlu, Türkiye'nin sorunlarını üstlenebilme ve ülkenin yarınlarını yapmaya talip olduklarını söyledi.

27.03.2012 17:20

Demokrat Parti Genel Başkan adayı Samet Ocakoğlu, Türkiye'nin sorunlarını üstlenebilme ve ülkenin yarınlarını yapmaya talip olduklarını söyledi.

Demokrat Parti'nin ülke ve insanı için neler yapabileğini yeterince anlattıklarını belirten Ocakoğlu, şöyle konuştu: "Taraf olmayan hatta siyasete ilgisini kesmiş insanlardan gelen tepkiler umut vericidir. Sevindiricidir. Vicdanlar temsil ve tebliğ çabasına duyarsız kalmamaktadır. Millet her şeyi görmekte ve bilmektedir.

Bu ülkenin bereketli tarlalarını sürenler, ekenler gurbetteki nice garip değil mi? Yalnızlığın büyük yürüyüşlerin başlangıcında olduğu önceden ispat edilmiştir. Kimi çevrelerin DP hareketine yakıştırdığı 'bir şey olmaz veya yüzde 1 olurlar' ifadelerini ciddiye almamak gerekir. Bunlar hareketimiz, yönlendirmelerimiz, hukuki pozisyonumuz ve göze almışlığımız karşısındaki kaygılardır. Kast ettiğim DP inşa edildiğinde millet destek verecektir. Bir kere daha söylüyorum, çoğalmış olarak gelecekler."

Ocakoğlu, konuşmasında, "Bir siyasi partinin siyasi kimliğinin belirlenmesinin, parti zemininin sağlıklı, sorgulayabilen ortak iradesinin ve fikir, gönül birlikteliğinin tavana doğru artan bir dinamizmle yansıyabilmesinin Ana Dava olduğunu" hatırlattı.

Ocakoğlu, kadir kıymet bilen, hukuk ve vicdan duygusu dorukta olan bir milletin hafızasında bir Demokrat Parti anlayışı yaşıyorsa, bu ülkenin sadece insanı değil dağı, taşı, hasretleri, hüzünleri bir destana şahitlik ediyorsa ve bugün Seul'deki uluslararası toplantıda alınan, alınacak kararlara yön veren büyük ve güçlü Türkiye gündemde ise bunların daha 1947'de DP 1. Olağan Kongresinin Ana Davalar Komisyonunun vatanperver üyelerinin belirlediği istikamet sayesinde olabildiğinin bir gerçek olduğunu

söyledi.

Türkiye'nin mesuliyetini üstlenebilme nimetine kavuşabilmenin yolunu gösterip bu ülkenin yarınlarını yapmaya talip olduklarını belirten Ocakoğlu, şunları söyledi: "1947'de kasketli, çizmeli nitelikli ve asil bir hazirunun yapabildiğini bu gün yetişmişi, heyecanlısı, tecrübelisi, bileni ve isteyeni ile DP delegeleri yapabilmelidir. 2007'den beri ardı ardına düzenlenen kongrelere ve alınan siyasi sonuçlara bakıldığında bütün emeklere

rağmen netice açısından önceki kongre iradelerinin pek ehil olduğu

söylenemez."

Bugün büyük ihtiyaçlar içerisindeki Türkiye'nin siyasette DP'den beklentileri olduğunu anlatan Ocakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Partiyi halkın istediği konuma getirebilmenin tek yolu samimiyet ve doğallık kulvarında açılacak gönül penceresinden bakarak birliktelik sağlamaktır. DP, bir düşünce kuruluşu değildir. Çağrılarımız doğru anlaşılmalıdır. Söylediklerimiz, bir heyecanın, hırsın veya mevki isteğinin neticesi değildir."

Ocakoğlu, kendilerinden istenen hizmeti boşta bırakmayacaklarını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement