DTP'li Vekilden Gazetecilere: "Kürtçe Tercüman Edinin" - Son Dakika
Politika

DTP'li Vekilden Gazetecilere: "Kürtçe Tercüman Edinin"

DTP\'li Vekilden Gazetecilere: "Kürtçe Tercüman Edinin"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Bayramlaşma Töreninde Yaptığı Konuşma Sırasında Türkçe Açıklama İsteyen Gazetecilere, "Kürtçe Tercümen Edinin" Diyerek Tepki Gösterdi.

23.12.2007 17:50

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van milletvekili Özdal Üçer, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşma sırasında Türkçe açıklama isteyen gazetecilere, "Kürtçe tercümen edinin" diyerek tepki gösterdi.

DTP Ağrı İl Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Özdal Üçer, yaptığı Kürtçe konuşma ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetini eleştirdi. Üçer, hükümetin meclis içerisinde bulunan Kürt temsilcileri ile görüşme yapmadığını ifade ederek, "Meclis'in içinde bizzat Kürtlerin temsilcisi varken onlarla herhangi bir görüşme yapmayarak dış kamuoyu ile bir güç oluşturup belli bir siyasi iradeyi hiçe saymak ve çözüm aramak ne kadar makuldür, biz bunu sorguluyoruz. Bunu

yapmak yerine Kürtlerin siyasal iradesini ve diyaloğunu geliştirirlerse bu işi çok daha rahat çözer diye düşünüyoruz" dedi.

Şemdinli sanıklarının beraat etmesi olayına da değinen Özdal Üçer, "Şu an Türkiye'de zindanlarda ve cezaevlerinde hakkında herhangi bir sabit suç olmaksızın yargılandığı için bekleyen binlerce insan var ama hakkında sabit suç delilleri olan suçlular serbest bırakılıyor. Bu konudaki samimiyetsizliğin çözüme kavuşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Üçer, basın mensuplarının Kürtçe yapılan açıklamaları Türkçe istemesi üzerine tepki göstererek onlardan tercüman edinmelerini istedi. Üçer, "Türkçe açıklama yapmayacağım. Basın mensuplarından ricam şu, ben açıklamalarımı kendi dilimde söylüyorum. Sizler de Kürtçe bilen birer tercüman edinirseniz herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

(HB-AKK-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DTP'li Vekilden Gazetecilere: 'Kürtçe Tercüman Edinin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement