Fakmed'in "Dün ile Bugün El Ele" Projesi Final Gecesi - Son Dakika
Politika

Fakmed'in "Dün ile Bugün El Ele" Projesi Final Gecesi

Fakmed\'in "Dün ile Bugün El Ele" Projesi Final Gecesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, darülaceze sakinlerinin Abdülhamit Han'ın emaneti olduğunu ifade ederek, "Bu emanet çok büyük emanettir."

23.03.2013 21:47

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, darülaceze sakinlerinin Abdülhamit Han'ın emaneti olduğunu ifade ederek, "Bu emanet çok büyük emanettir. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var ve bu emaneti yarınlara taşımamıza lazım" dedi.

Fetih Koleji Mezunlar Derneği'nin (FAKMED) Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında yürüttüğü "Dün ile Bugün El Ele" projesinin final gecesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Merhum Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, Merhum Toktamış Ateş'in eşi Nevin Ateş, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve çok sayıda Darülaceze Müesese sakinleri katıldı. Çeşitli huzurevlerinden yaklaşık 100 yaşlı ve genci aynı sahnede buluşturan program müzik ziyafeti, tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi ile başladı.

Bakan Şahin, hali hazırda 90 bin yaşlıya evde hizmet verdiklerini ve bu hizmetin daha da iyi olabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Bakan Şahin, "Onların mutlu bir şekilde yaşlanması için çalışıyoruz. Soruyorlar yaşlılarımıza nasıl mutlu olursunuz diye. Onlar eşimle ailemle diyor. Bu yüzden bizde onları ayırmadan aileleri ile beraber mutlu olacakları yeni modeller çalışıyoruz. Şuanda o yüzden 90 bin yaşlımıza evde bakım veriyoruz. Onlara evde destek verecek. Aileleri ile yaşatacak sistemlere destek veriyoruz. Hatırlanmak istiyorsan. Hatırlayacaksın. Sevilmek istiyorsan. Sevileceksin. Ne ekersen onu biçiyorsun. O yüzden gençlerimiz yarın yaşlanacağız diye bunun hazırlığını yapması gerekiyor. Çünkü onlarda yarın yaşlanacaklar. Kendiliğinden beyazlaşmıyor o saçlar o sakallar. O yüzlerde ki her kırışıklığın bir anlamı var. Her biri birer deneğimdir" dedi.

Darülaceze sakinlerinin Abdülhamit Han'ın emaneti olduğunu ifade eden Bakan Şahin, "Değerli katılımcılar hayat çok hızlı geçiyor. İnsanoğlu doğuyor büyüyor ve ebedi hayata gitmek için bu dünya sınavını uygun bir şekilde yaşayarak geçiyor. Bugün Abdülhamit Han'ın emaneti olan Darülaceze sakinleri ile beraberiz. Bugün ablalarımız ve ağabeylerimizle beraberiz. Bu emanet çok büyük emanettir. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var ve bu emaneti yarınlara taşımamıza lazım. İnsanoğlu yalnız maddeden ibaret değil. Manada mevcut. Kalkınma yalnızca ekonomik boyutta olmuyor. Mutluluk tek başına olmuyor. Mutluluk bize ait değerleri beraber yaşatmak ve yaşatmakla mümkün olabiliyor. İnsanoğlunun yaradılışına uygun bir şekilde yaşaması ve bu duyguları yaşatması gerekiyor. İşte bu yüzden biz Bakanlık olarak garibimizin, yaşlımızın, yetimlerimizin yani toplumumuzun bütün kesimler için buradayız" diye konuştu.

Yarın yapılacak YGS sınavına da değinen Bakan Şahin, "Bugün yaşlılarımızın bu duasını aldınız. Yarın sınavınız çok başarılı geçecek" temennisinde bulundu.

Bakan Şahin'in ardından sahneye çıkan Darülaceze sakinlerinden Fatih Şimşek, kendilerine verilen değer için çok mutlu olduklarını belirterek, "Böyle bir organizasyonun gerçekleşmesi gerçekten çok önemli. Biz çok mutlu olduk. Bakanımız Fatma Şahin geldi. Bize yardımcı oldu. İnanın bize verilen bu değerden dolayı gurur duyuyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

UMUR BİRAND VE NEVİN ATEŞ'E SAYGI PLAKETİ

Final gecesinin sonunda merhum gazeteci Mehmet Ali Birand ve merhum Toktamış Ateş anısına, Birand'ın oğlu Umur Birand ve Toktamış Ateş'in eşi Nevin Ateş'e saygı plaketi takdim edildi.

Toplum katmanları arasında diyalogu artırmak ve Türkiye'nin toplumsal yapısına olumlu katkılar sağlamak amacıyla kurulan Fetih Koleji Mezunlar Derneği'nin, İstanbul Darülaceze İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Dün ile Bugün El Ele" projesi, toplumda üç kuşağı yani gençler ve yaşlılar arasındaki kucaklaşmayı sağlamak ve bu vesileyle kuşaklar arası dayanışma duyarlılığını artırmayı amaçlıyor.

Bir yıldır devam eden projede Fetih Koleji öğrencileri, veli ve mezunları ile 15 günde bir Darülaceze sakinleriyle ortak bir sosyal etkinlik gerçekleştirerek, ayda bir defa olmak üzere Fetih Koleji'nde öğrencilerle beraber yemek, sinema, tiyatro, spor vb. sosyal olanakları değerlendirerek, sosyal yaşam ortamları oluşturmak amaçlandı. Böylece yaşlıların kaldıkları yerden farklı mekanlarda sosyal yaşama katılmaları sağlandı.

Öte yandan, Fetih Koleji'nde "Yaşlılık" konulu fotoğraf sergisi de davetliler tarafından gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Fakmed'in 'Dün ile Bugün El Ele' Projesi Final Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement