Gümüşhane MHP Milletvekili Canlı Basınla Buluştu - Son Dakika
Politika

Gümüşhane MHP Milletvekili Canlı Basınla Buluştu

Gümüşhane MHP Milletvekili Canlı Basınla Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, 7 Haziran seçimlerinin ardından Ankara’ya gitmeden önce basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

20.06.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, 7 Haziran seçimlerinin ardından Ankara'ya gitmeden önce basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinde seçim sürecini değerlendiren Canlı, 3 dönem Belediye Başkanlığı yaptığı Gümüşhane'ye şimdi de Milletvekili olarak hizmet vereceğini, sadece kendisine oy verenlerin değil, toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir anlayışla temsil etmeye özen göstereceğini söyledi. Salı günü yemin edeceklerini hatırlatan Canlı, yeminine sadık bir şekilde çalışmanın boyunlarının borcu olacağını belirterek "Her zaman şeffaf ve açık olacağız. Hiçbir arka planımız olmayacak. Sorunları, çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız. Eleştiriye her zaman açık olacağız. Bu şehirde 15 yıllık bir Belediye Başkanlığı dönemimiz var" dedi.

"BEN İNANIYORUM Kİ AK PARTİ MHP'YE GELDİĞİ ZAMAN BİR ORTAK NOKTADA BULUŞACAKLAR"

Önümüzdeki süreçte halkın oluşturduğu parlamento içerisinde bir hükümet çıkması temennisinde bulunan Canlı, "Bizde hükümetin kurulmasından yanayız. Vatandaşları gezerken daha soru sormadan halkın beklentilerini aldık. Bu beklentileri kısmen yukarıya ilettim. Halkın sesini dinlemek lazım. Partiler hükümeti kurarken sorumluluklarını unutmamalı. Burada en büyük sorumluluk AK Parti'ye düşüyor. Çünkü sayısal olarak en çok milletvekili çıkaran onlar. Ben inanıyorum ki AK Parti MHP'ye geldiği zaman bir ortak noktada buluşacaklar. Toplum gelinen noktada biz uzlaşma istedi" ifadelerini kullandı.

Koalisyon hükümetlerinin uzlaşmaya dayalı olduğu için herkesin adımını atacağı zaman dengeli bir şekilde attığını ve koalisyondan korkulmaması gerektiğini belirten Canlı, "Uzlaşma kültürüne dayalı koalisyon hükümetlerinin çokta kötü olduğunu düşünmüyorum. İnşallah milletimiz ve memleketimiz için güzel olur. Önemli olan milletimizin birliği, beraberliği ve geleceği. Önümüzdeki süreçte parlamentoyu ve halkımızı biraz da zor günler bekliyor. Ama birlik beraberlik içerisinde olursak bu işlerin aşılacağından emin olabilirsiniz" diye konuştu.

"TBMM'DE BU DÖNEM GÜMÜŞHANE KÖKENLİ 11 MİLLETVEKİLİMİZ VAR"

Hizmet alma hakkına sahip olan herkesin kendilerine oy verip vermediğine bakmaksızın ona hizmet götürmenin boyunlarının borcu olduğunu vurgulayan Canlı, zor bir seçim sürecinden geçtiklerine de vurgu yaparak, "Toplumun sağduyusu galip geldi ve neticede tercihini kullandı. Diğer milletvekili arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Üniversite yıllarından beri kendisini tanıyoruz. İnşallah Gümüşhane odaklı olan konularda omuz omuza vereceğiz. TBMM'de bu dönem Gümüşhane kökenli 11 milletvekilimiz var. Bunlardan birisi de HDP'li. 26 Haziran'da Ankara'da bir iftar yemeğinde bu arkadaşlarımızla da tanışacağız" şeklinde konuştu.

"GÜMÜŞHANE'DEKİ EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK"

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Gümüşhane'deki en büyük sorunun işsizlik sorunu olduğunu kaydeden Canlı, "Diğer sorunlar bir şekilde absorbe edilebilir ama işsizlik sorunu bence en büyük sorun. Bunun çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Bu sorunu aşarsak gerisi ardından gelir. İşsizlik olunca göç oluyor. Yetişen beyin buradan gidiyor. Seçim döneminde bölgeyi tanıyan birisi olarak yaptığımız ziyaretlerde mesela Kürtün bölgesinde en büyük sorunun yaylaların elektrik sorunu olduğunu gördük. Kelkit ve Şiran tarafında da tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlar ön plana çıkıyor. Uzun yıllar bölgede üst düzey yöneticilik yapmamız nedeniyle hangi bakanlığa hangi sorunu taşıyacağımızı biliyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"ANKARA'DA KOALİSYON OLDUĞU ZAMAN İLDE DE KOALİSYON OLSUN DİYORUZ"

MHP İl Başkanı Ali Ateş ise güzel bir seçim süreci geçirdiklerini belirterek Gümüşhane teşkilatı olarak AK Parti ile koalisyona bakış açılarıyla ilgili bir soruya, "Koalisyon döneminde ben bu şehirde Merkez ilçe başkanlığı yaptım. Ankara'da koalisyon olduğu zaman ilde de koalisyon olsun diyoruz. İldeki il başkanları veya yöneticilerinin de Gümüşhane'nin sorunlarıyla hep beraber hareket etmesi en doğru olanıdır. Olursa bizim kimseyle bir husumetimiz yoktur" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümüşhane MHP Milletvekili Canlı Basınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement