EGEKAF'ta Hulusi Akar: Operasyonlar teröristler derdest edilinceye kadar sürecek - Son Dakika
Politika

EGEKAF'ta Hulusi Akar: Operasyonlar teröristler derdest edilinceye kadar sürecek

EGEKAF\'ta Hulusi Akar: Operasyonlar teröristler derdest edilinceye kadar sürecek

EGEKAF'ta gerçekleştirilen söyleşide Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı Hulusi Akar, terörle mücadelede operasyonların teröristler derdest edilinceye kadar devam edeceğini belirtti. Akar ayrıca PKK ve YPG'nin Kürt kardeşlerin temsilcisi olmadığını vurgulayarak, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da eleştirdi.

21.02.2024 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EGEKAF'ta "Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele" konulu söyleşi gerçekleştiren Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı Hulusi Akar, "Bunlar burada durduğu müddetçe bizim operasyonlarımız da durmayacak. Operasyonlar bitmiyor, gece gündüz her an operasyon söz konusu. En son terörist derdest edilinceye kadar sürecek" dedi.

Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) konuklarından Milli Savunma eski Bakanı, AK Parti milletvekili, Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı Hulusi Akar "Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele" adlı söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte milletvekili Akar, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen operasyonlarda hudutların ve vatandaşların güvenliğini amaçladıklarını ifade etti. Geçmiş yıllarda teröristlerin toparlandıktan sonra tekrar saldırı girişimlerinde bulunduklarını ifade eden Genelkurmay eski başkanı ve Milli Savunma eski Bakanı Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni konseptinin kaynağında yok etmek olduğunu söyledi. Teröristleri kaynağında yok etmek amacıyla Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde olduğunu dile getiren Akar, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar barınaklarını, sözde karargahlarını başlarına yıkmakta. Sadece teröristleri oraya gömmekte azimli ve kararlıyız. PKK ve YPG dünya kamuoyunu yanıltmak için her türlü hileyi kullanıyorlar. İsim değişikliği bunlardan biri. PKK ile YPG arasında hiçbir fark yok. Bize NATO'daki toplantılarda biri geldiğinde 'YPG ayrı demeyin kavga ederiz' diyoruz. Bu aklımıza hakarettir. Bu kadar istihbarata, görgüye, bilgiyle biz bunları gördükten sonra siz bize 'Bunlar ayrı' derseniz aklımıza hakaret olur, kavga ederiz. Siz 10 bin kilometreden kendi menfaat ve çıkarlarınız için geldiğinizi söylüyorsunuz. Bizden de bir şey yapmamızı bekliyorsunuz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunlar burada durduğu müddetçe bizim operasyonlarımız da durmayacak. Operasyonlar bitmiyor, gece gündüz her an operasyon söz konusu. En son terörist derdest edilinceye kadar sürecek" dedi.

"PKK ve YPG hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir"

PKK ve YPG'nin Kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını vurgulayan milletvekili Akar, "DEAŞ nasıl Müslümanların temsilcisi değilse, PKK ve YPG de Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil. Kürt kardeşlerimiz de PKK'lı veya YPG'li değil. Bizim operasyonlarımız teröristlere karşı. Kürtler, Türkler, Zazalar, Araplar kim varsa orada hepsi kardeştir. Bunun delili de Çanakkale'de beraber savaştık, Milli Mücadele'yi beraber yaptık. Şehitliklerimizde Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı yan yana yatıyor" ifadelerini kullandı.

"Etnik temizliğe, soykırıma varan bir katliamdır"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da değerlendiren Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı Hulusi Akar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iki devletli çözümü öldürmeye çalıştığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti olarak Doğu Kudüs'ün başkent olacağı, egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının şart olduğunu söylediklerini vurgulayan Akar, "Bunun için de yapılması gereken her şeyi yapacağız. Burada 'Ben ne yapabilirim' demek yok. Birisi sizin ayağınıza bassa, çocuğunuza bir tokat atsa, gelip camınızı kırsa ne yaparsınız? Bir şey yapın. Sosyal medyayla, STK'larla veya bir şey söyleyerek mutlaka bir şey yapmak zorunda olduğumuzu görelim. Biraz rahatsız olun diye en son rakamları söyleyeceğim. 12 bin çocuk, 8 bin 190 kadın öldürüldü. Ne silahı ne tüfeği ne topu var. Bu bir savaş değil. Asla savaş dememeliyiz. Bazıları bilerek İsrail-Filistin savaşı diyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bir tarafta nükleer silah dahil her türlü silahı var, diğer tarafta sapan taşı var. Bu nedenle savaş olması söz konusu değil, bu bir katliam. Etnik temizliğe varan, soykırıma varan bir katliamdır. Toplam 29 bin 62 Filistinli şehit oldu. 'Burada Hamas var. Biz onlarla çatışıyoruz. Bunlarda o nedenle öldü' diyorlar. Batı Şeria'da Hamas yok. 334 kişiyi katlettiler. Bir tarafta 29 bin olduğu için 334 az geliyor. 130 basın mensubu öldürüldü. Kendi ülkemizde yaşıyoruz. Bazı sebeplerden dolayı tutuklanan bir basın mensubu için Amerika, Avrupa ayağa kalkıyor. 337 sağlık görevlisi katledildi. 7 bin 700 kayıp var, kayıp demek ölü demek" şeklinde konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika EGEKAF'ta Hulusi Akar: Operasyonlar teröristler derdest edilinceye kadar sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement