"İkinci Bir DEP Depremi Olur" - Son Dakika
Politika

"İkinci Bir DEP Depremi Olur"

"İkinci Bir DEP Depremi Olur"

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP grubunun düşmesi halinde ikinci bir DEP depremi yaşanacağını belirtti.

27.11.2012 13:34  Güncelleme: 18:13

BDP'lilerin fezlekeleri Meclis'e sevkedilirken, Adalet Bakanlığı'nın BDP'lilerle geçtiğimiz hafta da görüşmeleri sürdürdüğü öğrenildi. Ankara'da DEP milletvekillerinin 1994'te dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla yaşanan süreçle benzerlikler kuruluyor.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP grubunun düşmesi halinde ikinci bir DEP depremi yaşanacağını belirterek, "Bunun hesabı AK Parti'den ve Başbakan'dan sorulur" dedi.

BDP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarına ilişkin sorusunu cevaplayan BDP Van Milletvekili Gür, Başbakan'ın tavrına karşı olduğunu belirterek, "Grup düşerse bu Kürtlerin Parlamentodan çıkartılması anlamına gelir. İkinci bir DEP depremi olur ve bunun hesabı AK Parti'den ve Sayın Başbakan'dan sorulur" diye konuştu.

Gür, 'Nasıl hesap sorulur?' sorusuna, "Türkiye AB'nin ve BM'nin bir üyesi. Herhalde dış dünya bunlara seyirci kalmaz, kalmayacaktır" karşılığını verdi. Sine-i millete dönme yönünde bir kararları olmadığını ifade eden Gür, demokratik siyaset zeminini sonuna kadar götüreceklerini söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'İkinci Bir DEP Depremi Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement