İzmir'de Çelenk Krizi - Son Dakika
Politika

İzmir'de Çelenk Krizi

CHP tarafından konulan çelengin polisler tarafından kaldırılmak istenmesi kısa süreli krize neden oldu.

28.10.2013 17:14  Güncelleme: 18:06

Gaziemir'de Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından konulan çelengin iki polis tarafından kaldırılmak istenmesi arbedeye neden oldu. Partililerle birlikte müdahale ederek çelengi yerine bırakan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, "Onların topu tüfeği varsa bizim yüreğimiz var" dedi. Gaziemir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk sunumu programında kriz yaşandı.

KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Abdullah Arda Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Örgütü tarafından konulan çelenk, polisler tarafından kaldırılmak istenince kısa süreli arbede yaşandı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve partililer polislerin elinden aldıkları çelengi yerine koyarken, kısa süre sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çelengi de anıt önüne alkışlar arasında bırakıldı.

ÇELENK BAŞINDA NÖBET TUTULDU

Bir süre çelenk başında nöbet tutan partililer, çeşitli sloganlarla ve 'Andımızı' okuyarak müdahaleyi protesto ederken, CHP İlçe Başkanı Tekin, "Onların topları tüfekleri varsa bizimde mangal gibi yüreğimiz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün düşmanlarıyla asla arkadaş olmayacağız" diyerek tepkisini gösterdi.

"GAFLETE DÜŞENLER HALKA HESAP VERECEK"

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir gün öncesinden kutladı. İlçe başkanlığı önünden yola çıkan kortej yürüyüşüyle başlayan kutlama, Abdullah Arda Meydanı'ndaki törenle sürdü.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

"CUMHURİYET BAŞBAKANA VE VALİYE EMANET EDİLMEDİ"

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti'nin genelgelerle, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellemesini eleştirerek şunları söyledi: "Ne mutlu bize ki Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılını kutluyoruz. Bu ülkeyi 7 düvele karşı savaşarak düşmandan temizleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum. Onlar sadece ülkeyi kurmadılar. İktidar sahiplerinin gaflet, delalet ve ihanet içinde olacağını öngörerek Cumhuriyet'i gençlere emanet ettiler. Biz Cumhuriyet'in kazanımlarının Başbakan'a, valiye emanet edilmediğinin ne kadar doğru olduğunu bugün görüyoruz. Biz gençlerle Cumhuriyet'i koruyacağız. Gerekirse canımızı vereceğiz. O genelgeyi yırtıp atacağız. Genelgelerle resmi bayramların kutlanmasını engelleyenler gün gelecek halka hesap verecekler".

İzmir\'de Çelenk Krizi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'de Çelenk Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement