Paris'te Öldürülen 3 Kadın Güneydoğu'da Anıldı - Son Dakika
Politika

Paris'te Öldürülen 3 Kadın Güneydoğu'da Anıldı

Paris\'te Öldürülen 3 Kadın Güneydoğu\'da Anıldı

Paris'te geçen yıl öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Cizre'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

09.01.2014 18:45  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen yürüyüşle anıldı.

BDP tarafından Bağlar ilçesi Dörtyol Kavşağı'nda başlayan yürüyüş, Batıkent Meydanı'nda sona erdi. Cansız, Doğan ve Söylemez'in fotoğraflarının taşındığı yürüyüşe, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Kışanak, cinayeti işleyenlerin arkasındaki güçleri lanetlediğini belirterek, cinayetin Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne yönelik bir suikast olduğunu söyledi.

Kışanak, cinayetle Kürt kadınlarından intikam alınmak istendiğini savunarak, mücadelelerini zaferle sonuçlandıracaklarını belirti. Paris'te işlenen cinayetin Ankara'da planladığını ileri süren Kışanak, şöyle devam etti:

"Avrupa ülkeleriyle yapılan işbirliğiyle uluslararası bir katliam yapıldı. Halen soruşturma sürüyor ve gerçek ortaya çıkmadı. Ama biz katilleri tanıyoruz. Sonsuza kadar elimiz yakalarında olacak. Başbakan, Paris cinayetinin hesabını vermek zorunda. Onun önünde bütün bilgiler var. Başbakan, bu cinayetin devlet içerisindeki hangi gruplar, çeteler ve paralel yapılar tarafından organize edildiğini çok iyi biliyor. Ama bunu açıklamıyorlar. Mahkemeye delilleri göndermiyorlar. Paris katliamının üzerini örtmek için uğraşıyorlar. Gerçek ortaya çıkacaktır."

Daha sonra grup sessizce dağıldı.

Batman Belediyesi önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu bir grup, Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından konuşan Ata, 10 kez Fransa Büyükelçiliğinin önüne gittiklerini ancak işlenen katliamın hala aydınlatılamadığını belirtti.

Siirt'te de BDP il binası önünden Barış Mahallesindeki Orhan Doğan Parkı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe ise Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, BDP İl Başkanı Atan İnan, ilçe belediye başkanların yanı sıra partililer katıldı. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde toplanan bir grup lise öğrencisi de Paris'te öldürülen 3 kadını Nur Mahallesi Yafes Caddesinden BDP ilçe binasına kadar gerçekleştirdikleri yürüyüş ile andı.

-kışanak

-pariste 3 kadının öldürülmesi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Paris'te Öldürülen 3 Kadın Güneydoğu'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement