Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı! - Son Dakika
Politika

Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı!

Figen Yüksekdağ\'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı!

HDP'li Figen Yüksekdağ'ın kayyum kararı sonrası halkı sokaklara çağırmasına karşın, alanlara çok az sayıda insan toplandı.

11.09.2016 21:47  Güncelleme: 11:10

Yüksekdağ, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeyle ilgili, "Seçilmişlerin yerine atanmışların konulmasını, yerleştirilmesini tanımıyoruz." dedi. Yüksekdağ ve yanındaki HDP'lilere Suruç halkının ilgisi sınırlı kaldı. Belediyenin önüne yaklaşık 50 kişi toplandı.

"KÖTÜ BİR RÜYA"

Yüksekdağ, günün direnme günü olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Bu demokratik direniş ve onur kalelerini kuşatarak, halkımızın iradesine darbe yaparak, HDP ve DBP bir umut seçenek olmaktan çıkaracak olanlar sananlar, sadece kötü bir rüya görüyor. Bu rüyadan uyanacaklar, gerçeklerle bir kez daha yüzleşecekler. Bizler sadece bir belediye binası değiliz. Bizler halkız. Bugün 28 il ve ilçede bir darbe gerçekleşti. 15 Temmuzdan sonra biz devlete darbe yaptık diyenler bugün millette darbe yapıyorlar. Bugün Kürt halkına karşı bir darbe yapılıyor."

Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı!

Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı!
Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı!

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Figen Yüksekdağ'ın Sokak Çağrısı Halka Takıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement