TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Vural."Üç hilalin AKP mitinglerinde kullanılması siyasi bir entrikadır".

18.06.2013 16:19

- MHP Grup Başkanvekili Vural:

"Üç hilalin AKP mitinglerinde kullanılması siyasi bir entrikadır"

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplantı. Genel Kurul'da gündem dışı söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu,  üniversite ve bölüm açarken toplumsal  ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeleri göz önünde bulundurduklarını belirterek, Türkiye'de artık üniversitesiz il kalmadığını ve gençlere aynı il içinde farklı üniversite ve bölüm olanakları tanındığını söyledi.

Geçen sene üniversitelerde öğrenim harçlarını kaldırdıklarını anımsatan Dağoğlu, eğitimde fırsat eşitliğinin tesis edildiğini kaydetti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, masum ve demokratik taleplerini dile getiren insanlara uykularında saldırıldığını iddia ederek, "Saldırı emrini kim verdi?  Bu saldırı emrini hiç tartışmasız Başbakan verdi. Başbakan bir kez bile  bu insanları dinlemeden, bu insanlara hakaret ederek söze başladı" dedi.

Bütün dünyada diktatörlerin çaresiz kaldıklarında şiddete başvurduklarını belirten Köprülü, "Çünkü diktatörler acizdir. Çünkü  şiddet yalnız acizlerin işidir. Arkasında kimin olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Faiz lobisi mi, çarşı grubu mu, BBC mi? Allah hiçbir siyasi parti ve lideri  bu kadar komik duruma düşürmesin. Eğer sorumlu arıyorsa AKP ve Başbakan dönüp  aynaya baksın" diye konuştu.

Köprülü, AK Parti'nin hafta sonu yaptığı mitinglere de değinerek, "AK Parti halkına karşı, millete karşı miting yapan bir siyasi parti durumuna düştü" ifadesini kullandı.

Genel Kurul'da yerinden söz alan Oktay Vural ise AK Parti mitinglerinde MHP bayraklarının açılmasıyla ilgili, "Üç hilalin namusunu koruyarak bu sıralara milletimizin iradesiyle geldik. Geçtiğimiz hafta sonu üç hilalli  bayrağımız milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen bir zihniyet tarafından kendi siyasetine malzeme yapılmak istenmiştir. Üç hilalin AKP mitinglerinde kullanılması siyasi bir entrikadır" dedi.

Vural'ın konuşması sırasında AK Parti sıralarından zaman zaman itirazlar geldi. -

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement