TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurul'da bugün "Tam Gün" tasarı ele alınacak

03.12.2013 19:24

TBMM Genel Kurulu'nda bugün "Tam Gün Yasası"na ilişkin tasarının görüşmelerine başlanacak.

Genel Kurul'da, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma takvimini düzenleyen grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul, bugün, kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair "torba tasarı"yı görüşecek. Genel Kurul, bu hafta, "Tam Gün" tasarı ile ön sıralara alınan bazı uluslararası anlaşmaların görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışacak.

Genel Kurul, yarın ve perşembe günü dışında dışında, 6 Aralık Cuma ve 9 Aralık Pazartesi günleri de saat 14.00'te toplanacak ve saat 23.00'e kadar gündeminde konuları görüşecek.

AK Parti grup önerisinin aleyhinde söz alan MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, son dönemde AK Parti'nin Genel Kurul'u çalıştıramadığını, bu nedenle yoğun bir çalışma temposu önerisi getirdiğini savundu.

Meclis'in hiçbir siyasi partinin genel merkezi olmadığını ifade eden Korkmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda belediye başkan adayı tanıtımı yapılmasını eleştirdi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda yaşananların siyasi geleneklere uygun düşmediğini savunan Korkmaz, "AKP, aday tanıtım toplantısını siyasi şov yerine çevirdi. Kulisler tıka basa dolu, milletvekillerinin geçmek için münakaşa etmek zorunda kaldığı keşmekeşlik. Adayların açıklanmasından sonra sonuçtan memnun olmayan katılımcıların, bayanları rahatsız eden söylemleri..." diye konuştu.

Bu tür toplantıların tekrarlanmamasını dileyen Korkmaz, "Umarım tüm siyasi partiler Meclis'in mehabetine uygun davranırlar" dedi.

Korkmaz, 2004'teki MGK kararının imzalanmasını ve hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaları eleştirerek, "2004 kararlarını bugün neden uygulamaya soktunuz? 'Dün öyle değil, bugün böyle' derken kusura bakmayın 'bitimiz yeni kanlandı' mı demek istiyorsunuz?" diye sordu.

Genel Kurul'da Türkiye ile Azerbaycan arasında meteoroloji alanında işbirliği öngören kanun tasarısı da kabul edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement