Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan 'Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladı - Son Dakika
Politika

Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan 'Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladı

Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan \'Taşkent Deklarasyonu\'nu imzaladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan'ın ulaşım koridorlarının işlevinin daha da etkin hale getirilmesi kapsamında 'Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, anlaşmanın ülkemizin stratejik konumunu ve dost ülkelerle olan iş birliğini güçlendireceğini belirtti.

02.11.2023 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan'ın ulaşım koridorlarının işlevinin daha da etkin hale getirilmesi kapsamında 'Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye-İran-Özbekistan ve Türkmenistan arasında ulaşım koridorlarının işlevinin daha da etkin hale getirilmesi konusunda Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladık. Hem bizim için hem de paydaşlarımız için önem arz eden ulaşım koridorlarını ilk madde olarak ele aldığımız bu anlaşma, ülkemizin stratejik konumunun değerini bir kez daha ortaya koyuyor. Dost ülkelerle ortaklığımız, iş birliğimizden güç alarak daha da kapsamlı hale gelecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Türkiye, İran, Özbekistan ve Türkmenistan 'Taşkent Deklarasyonu'nu imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement