Ünal: "Fırsatlar Ülkesiyiz" - Son Dakika
Politika

Ünal: "Fırsatlar Ülkesiyiz"

Ünal: "Fırsatlar Ülkesiyiz"

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin işsizlik oranının yüzde 8'lerde olduğunu ve ülkenin güçlü ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

25.09.2012 11:22

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin işsizlik oranının yüzde 8'lerde olduğunu ve ülkenin güçlü ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'de üniversite sayısının 200'e yaklaştığını belirten Milletvekili Ünal, bu okullardan mezun olan öğrencilerin kalifiye eleman olarak piyasaya çıktıklarını, işsiz olan kişileri iş sahibi yapmak için teşvik programlarının da uygulandığını vurguladı. Ünal, "Üniversite mezunları kalifiye eleman olarak piyasaya çıkıyorlar. Ülkemiz bir üst lige cıktı. Bu lig aslında güçlü ülkelerin yarış yaptığı ligdir. İşsizlik oranında onlar ile yarışıyoruz. İşsizlik ülkemizde ciddi oranda azaldı, yüzde 8'ler seviyesindedir. Avrupa Birliği ortalamasının altında bir rakamdır. Türkiye Cumhuriyeti önemli bir başarıya imza atmıştır. İşsizlik oranı gelişmekte olan ülkelerin ciddi bir sıkıntısı olarak gözükmektedir. Biz yüzde 8-10 büyümeler ile hep ilk sıralarda yer alıyoruz" dedi.

Ülkenin büyümesi için işsizlik oranının düşmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Bir taraftan işsiz oranını düşürüyoruz. Çünkü büyüme ile işsizlik ters orantılı. Büyümek için işsizlik oranını düşürmek gerekiyor. Üniversite mezunu arkadaşlarımız teknoloji üreten kuruluşlarımıza yerleşmeye başlıyor. Her ilimizde üniversite açtık. Bazı illerde ikinci ve üçüncü üniversite kuruldu. Mezun olan arkadaşlarımız bu üniversitede akademisyen yada teknik kadroda görev yapabiliyor. Artık silah üreten bir ülke haline geldik. Her alanda ülkemiz teknoloji üretmeye başladıkça bu kalifiye elemanlar oranı vazgeçilmez unsur oluyor. Kendi iş yerlerini açmaları için çeşitli teşvik programları geliştiriliyor. Hibe projeler yaptırabiliyoruz. Daha önceden Avrupa'da duyduğumuz, 'ya efendim iz bir iş yeri açıyormuşsunuz, yarısını devlet ödüyormuş' dediklerinde biz bunu rüya gibi düşünürdük. Artık ülkemizde de bunlar gerçekleşiyor. Artık fırsatlar ülkesiyiz. Eskiden fırsatlar ülkesi Amerika bilinirdi ama artık Türkiye fırsatlar ülkesi olarak tarihe damgasını vurmuştur" şeklinde konuştu - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ünal: 'Fırsatlar Ülkesiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement